Rozenregen

Basisschool in Mortsel

Blog

het nieuwe schooljaar is gestart

hierboven staan de teksten van het schooljaar 2014-2015 

 

hieronder staan teksten van vorige schooljaren


Aardappelen oogsten

 

Ook tijdens de vakantie ging het leven in ons schooltuintje gewoon verder. Zo zijn de kerstomaatjes en de courgettes ondertussen helemaal klaar om geplukt te worden. Ook de aardappelen moeten dringend geoogst worden. Onze tuinman Karel vroeg of het eerste leerjaar deze laatste taak voor hem wilde klaren. Dit moest hij ons geen twee keer vragen. Op de foto’s zie je het resultaat van onze oogst. Niet slecht als je weet dat we slechts zes aardappelen hebben geplant.

Groene groeten van de tuiniers van het eerste leerjaar!

 

foto's van de aardappeloogst

 

 

laden...


6 december

Niets vermoedend deden we de deur van onze klas open en…………..  Was  dat even schrikken!  Overal verspreid in de klas vonden we snoepgoed, iemand had op het bord geschreven, en alle woordkaarten en prenten hingen door elkaar.  Toen we bijgevoegd briefje vonden werd het ons duidelijk.( Klik even op de brief)    Nadat we alles hadden opgeruimd, konden we aan de slag al waren we toch wel een beetje zenuwachtig voor het bezoekje later op de dag en erg nieuwsgierig naar het cadeau. 

Om elf uur klopte er iemand luid op de deur.  Sint en Piet kwamen even persoonlijk in onze klas op bezoek.  We leerden Piet een dansje en vertelden aan Sinterklaas dat Zwarte Piet onze klas op stelten had gezet.  Even moest hij in de hoek van Sinterklaas, maar al snel mocht Piet er terug uit, zodat hij Sinterklaas verder kon helpen. 

In de namiddag genoten we samen van het Sinterklaasfeest en na de optredens kregen we het langverwachte cadeau.  Elke gang kreeg een spelkoffer met speelmateriaal om tijdens de middag mee op de speelplaats te spelen.  En of we daar blij mee zijn ………………………..

 

Dank U Sinterklaas!

 

 

laden...


De derde kleuterklas en het eerste leerjaar spelen en leren samen!

Regelmatig werken de oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar samen om zodoende de overgang van de kleuterschool naar de lagere school voor onze kleuters zo makkelijk mogelijk te maken.

Zo gingen we al samen naar de theatervoorstelling van Vos en Haas kijken,  bakten we op vrijdag 2 december samen koekjes, en mochten de kinderen spelen en leren in verschillende hoeken.  Dat de kinderen ervan genoten, en het resultaat erg lekker was, kan je bekijken op de foto’s.  Voor de smulpapen onder jullie geven we ook het recept mee zodat jullie hiermee thuis aan de slag kunnen. 

 

Veel plezier en smakelijk.

 

juf Sigrid, juf Tammy, juf Els en meester Patrick

 

Recept voor ongeveer 20 koekjes:

Ingrediënten:

-  200 gram bloem

- 100 gram boter

- 175 gram bruine suiker

- een halve koffielepel speculaaskruiden

- 1 eierdooier

- een halve koffielepel bakpoeder.

 

Werkwijze:

Roer de vetstof tot room. Voeg de suiker, de eierdooier en de kruiden toe. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, voeg ze toe en kneed tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een worst en snijd er schijfjes van. Schik ze op een ingevette plaat en laat bakken op 200 graden gedurende 15 minuten.

 

laden...


basketbalinstuif

Op dinsdag 4 oktober organiseerde de Stichting Vlaamse Schoolsport in samenwerking met basketbalclub OXACO een basketbalinstuif voor alle scholen uit de omgeving.  Ook het eerste leerjaar van Rozenregen was erbij.  Dat de kinderen met volle teugen genoten van deze sportieve voormiddag kunnen jullie bekijken bij de fotoH&Rs.

Tevens wil ik ook nog alle vrijwilligers die me hielpen bij het organiseren van het vervoer van en naar de sporthal nogmaals danken.  Zonder jullie hulp was deze leuke voormiddag niet mogelijk.  Van harte dank!

Meester Patrick O.

laden...


onze klasfoto in de krant

Naar jaarlijkse gewoonte drukt Gazet Van Antwerpen de klasfoto's van alle 1ste leerjaren uit de omgeving af in de krant.  Zo kan je woensdag 21 september ook onze klas terugvinden in de krant.

meester Patrick Ooms

laden...


een duif op bezoek in onze klas

Voor de les Godsdienst mochten de kinderen komen vertellen over iets dat zij goed kunnen.  Zo bracht Charlotte een duif van haar vake mee, want ze mag hem altijd helpen bij het verzorgen van deze dieren.  Dat Charlotte goed kan zorgen voor de duiven blijkt zeker ook uit de foto's die jullie kunnen bekijken in het fotoalbum.  Ook de andere kinderen genoten erg van dit bezoekje!

laden...