Rozenregen

Basisschool in Mortsel

Blog

scholenzwemfeest 2014

19 maart 13u: de kinderen van het 1ste (Lola, Julie en Emma) en 2de leerjaar (Lander, Emilia, Toon, Marie, Roos en Louise) komen samen aan het zwembad om gedurende een half uur zo veel mogelijk baantjes te zwemmen. Vermits we maar met weinig zijn moet iedereen echt wel veel baantjes zwemmen maar iedereen deed zijn uiterste best ! Onze school eindigde op een mooie 4de plaats

Daarna was het de beurt aan de 2° graad. Nu waren we al met wat meer zwemmers: Lara, Emily, Niels, Charlotte, Hélène, Mirte, Marie, Max, Emma, Thijs, Xander, Jonas W en Lotte zwommen op hun hardst en behaalden ook een mooie 4de plaats.

In het 5de en 6de zijn er traditioneel wat minder geïntereesserde zwemmers. Gedurende een uur baantjes zwemmen, het is niet niks en met een verdiende 4de plaats waren Tine, Silke, Jarco, Marie, Isaura, Kidda, Oliver Michiel, Marie, Isaac, Ilias en Bas dan ook heel tevreden


Kidsrun 2013

 

 

21 september: KIDSRUN Mortsel, een mooie avond om te lopen…

Volgens de gegevens van de stad Mortsel hebben dit jaar een duizendtal kinderen en volwassenen de loopschoenen aangetrokken, waaronder ongeveer een 50-tal  van onze school!

Er werd tijdens de sportles wel geoefend en er werd ook gezegd dat het niet zo goed is om je in de startende menigte te gooien, maar de spanning en het enthousiasme waren weer te groot. Het was dan ook weer een vallen en opstaan, zowel bij de kleinsten als bij de groteren.

Om 18u startten de kleuters waaronder oa. Noah, Sterre, Floris en Louis de 250m, al dan niet vergezeld door mama of papa.

De kinderen van het 1° en 2° leerjaar moesten 500m lopen: Rico, Lola, Emma, Jonathan, Erin, Nina, Marie, Roos, Lander, Sara en Louise deden dit uitstekend!

De kinderen van 3 en 4 (158 deelnemers) liepen de volle kilometer. We hadden er wel op geoefend maar het blijft een zware klus. In deze reeks eindigde Flor als eerste. De andere moedige lopers waren  Thijs (7), Simon (15), Jonas W (36), Nils (37), Valentin (38), Zoé (39), Timon (43), Frederik (47), Marie (56), Léon (59), Mirte (63), Maurice (79), Thomas (103), Xander (104), Jonas (107), Lara (108), Sonny (115), Lotte (119) en Matti (131)

Het 5de en 6de waren dit jaar ook goed vertegenwoordigd: Ward (5), Silke (10), Jasper (17), Isaac (19), Ilias (26), Max (32), Oliver (35), Simon (42), Maarten (59), Britt (62), Louka (74), Tine (78), Isaura (79), Kidda (81), Louis (84), Paulien (89), Axelle (90), Manon (96), Mariem (107), Dimiana (108) liepen mee. Silke eindigde als eerste bij de meisjes!

Het was een gezellige avond en ik zag veel gelukkige en voldane gezichtjes. Het was weer een plezier om er bij te zijn!

 

 

 


info over de kidsrun van Mortsel

kidsrun van Mortsel op 20 september 2013

Er wordt gelopen op en rond het nieuwe Stadsplein.

 

2008 en later, 250 m, 18 uur

2007, 500 m, 18u15

2006, 500 m, 18u30

2005-2004, 1 km, 18u45

2003-2002, 2 km, 19 uur


Netbaltornooi Joledi volleybalclub

Een grote opkomst voor het netbaltornooi op zaterdag 27 april in de minisporthal! Wij schreven in met maar liefst 7 ploegjes. 

Elke ploeg speelde 6 wedstrijden wat best veel was en er was slechts één pauze voorzien maar iedereen was blij dat hij/zij zoveel had mogen spelen.

Het waren spannende wedstrijden, iedereen speelde de ziel uit zijn/haar lijf. De kinderen werden stevig aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek van mama's en papa's.

We sleepten twee bekers in de wacht: één in de reeks van het derde leerjaar en één in de reeks van het 4de leerjaar. De bekers kregen een mooi plaatsje in de klas.

De organiserende club trakteerde iedereen op een pannenkoek en we gingen moe maar tevreden naar huis. Volgend jaar doen we zeker terug mee!

Een dikke proficiat aan alle spelers: Luca, Jonas, Thijs, Lotte, Pepijn, Timon, Jonas, Isaac, Ilias, Warre, Kidda, Jonathan, Dimiana, Mariem, Oliver, Maarten, Jarco, Loeka, Simon, Jasper, Thomas, Tine, Kaat, Odé, Geanara, Mirte, Willem en Ruben.

 

 

 

 


Netbaltornooi 13 maart 2013

In een uitgelaten stemming trokken we met een ploeg van het vijfde en een ploeg van het zesde leerjaar op woensdag 13 maart naar Lint voor het netbaltornooi van SVS. Iedereen had er heel veel zin in! Vermits we twee gemengde ploegen hadden werden we ingedeeld bij de jongensreeksen wat altijd de moeilijkste reeksen blijken te zijn. Maar iedereen weerde zich uitstekend!

Elke ploeg speelde 4 matchen: het vijfde won ze allemaal maar eindigde tweede omdat ze minder punten hadden gescoord. Het zesde won niet zoveel en eindigde voorlaatst. Iedereen had zich wel heel erg geamuseerd, zowel tijdens als tussen de wedstrijden.

De beker die we ontvingen werd naar goede gewoonte verloot onder de deelnemers van het 6de leerjaar. Tine was de gelukkige winnaar.

 

Proficiat aan Tine, Sus, Silke, Loeka, Jasper en Max van het 5de en Tine, Geanara, Odé, Kaat, Lies, Mirte, Willem, Ruben van het 6de leerjaar.

Bedankt aan de chauffeurs die ons veilig heen en terug brachten!


Scholenzwemfeest 20 maart 2013

Het scholenzwemfeest in een nieuw kleedje! Dit jaar werd er gezwommen in 3 reeksen: 1ste, 2de en 3de graad. Elke ploeg zwemt gedurende een bepaalde tijd zoveel mogelijk baantjes in aflossing.

De leerlingen van de eerste graad zwommen een half uur. Dit was best zwaar. Nils, Simon, Emma, Mirte, Hélène, Charlotte, Lara, Lander, Sara, Roos en Marie deden het uitstekend en eindigden op de 4de plaats.

In de tweede reeks moesten Kidda, Oliver, Paulien, Dries, Jonas W, Frederik, Zoé, Marie, Lotte en Xander 45 minuten zwemmen en ook zij eindigden 4de.

In de derde graad werd het nog zwaarder: onze ploeg (Silke, Kaat, Manou, Vacily, Ward, Tine S en Tine R) moest een uur zwemmen. Na een half uur begon iedereen het zwaar te krijgen maar er werd moedig doorgezwommen. Laten we er toch even bijvertellen dat de andere ploegen met minimum 10 leerlingen waren wat natuurlijk zowel voor- als nadelen heeft. Onze ploeg eindigde 5de.

Als beloning kreeg iedereen een medaille.

Proficiat aan alle zwemmers!!!! en bedankt aan de vele supporters !


Voetbaltornooi Kontich

Een delegatie van maar liefst 22 kinderen stond woensdag 24 oktober paraat om te gaan voetballen in Kontich. Het 4de leerjaar had 2 ploegen: een jongensploeg met Warre, Bas, Isaac en Oliver (zij moesten door een organistorische fout spelen tegen jongens van het 5de leerjaar) en een gemengde ploeg bestaande uit Jonathan, Michiel, Ilias, Kidda en Marie. Het vrouwenteam van het 5de leerjaar (Silke, Kato, Tine, Isaura en Loeka)  was het meest berekend: zij timeden zodanig dat iedereen exact evenveel op het terrein stond en dus evenveel mocht voetballen! Het 6de was vertegenwoordigd door 3 jongens en 5 meisjes: Ruben, Thomas en Willem V. werden elke match versterkt door iemand van het vrouwenteam: Kaat, Odé, Mirte, Guenara en Tine deden hun uiterste best om de mannen bij te staan in hun moeilijke taak om een matchke te winnen.

Natuurlijk kan niet iedereen winnen maar de vrouwenploeg van het 5de deed het toch: zij verloren geen enkele match! Het meisjesteam van het 6de werd 3de en alle jongensploegen eindigden 5de in hun reeks. 

Proficiat aan iedereen! Het was weer een supertoffe middag met veel voetbalplezier, veel zon en heel veel fair-play! 

 


Netbaltornooi 28 maart 2012

We hadden bijna onze deelname aan het tornooi moeten annuleren maar gelukkig konden enkele ouders en een oma mits enkele organisatorische omwegen ons toch nog naar ginds én terug brengen. Bedankt mama Spreuwers, oma Michielsen en papa Wyckmans!

 

En we waren heel blij dat we toch konden meedoen want

 

1. Netbal is keileuk!

2. Het was een klein tornooi met maar 6 ploegen waardoor iedereen tegen iedereen mocht spelen en we dus 5 wedstrijden speelden!

3. De sfeer was heel tof

4. en bijkomstig maar toch wel plezant: De ploeg van het 6de leerjaar won het tornooi !!!!

De ploeg van het 5de beloofde achteraf plechtig dat zij dit volgend jaar ook zullen doen J

 

De sterren van het 5de waren: Natalia, Odé, Kaat, Lies, Mirte en Tine

De kampioenen van het 6de waren: Machteld, Eva, Gio, Viktor, Guanito en Emily

 

Proficiat!


Trefbaltornooi

Ondanks dat de leerlingen vrij waren op 1 februari wegens pedagogische studiedag, stonden er om 13u al 14 leerlingen te trappelen om te vertrekken naar Berchem om te gaan trefballen. Voor Isaac, Ilias, Warre, Maarten, Kidda, Lotte, Britt, Oliver en Bas van het 3de leerjaar was het de eerste keer en dus wel extra spannend. Maar de geroutineerden van het 4de (Silke, Max, Kato, Loeka en Jasper) leerden hen echter al snel hoe het er op zo’n tornooi aan toegaat. Er werden 4 matchen gespeeld: we wonnen er één, we verloren er één en we speelden er twee gelijk zodat we op een welverdiende derde plaats eindigden. Iedereen was tevreden met deze plaats al hoopten we bij het begin van de namiddag dat we als eerste zouden eindigen!

Door SVS wordt er veel aandacht besteed aan fair-play en iedereen heeft zich dan ook fantastisch aan deze regels gehouden, volgend jaar nemen we ook een mascotte mee!

 

Proficiat aan allen die meespeelden, het was weer een toffe namiddag!

 Bedankt aan de ouders die ons heen en terug vervoerden!

foto's van het trefbaltornooi


Handbaltornooi in Hoboken

Handbal is 'sporttak in de kijker 2011'. Een trainer van de handbalfederatie kwam een initiatieles handbal geven op school in het 3°,4°,5° en 6° leerjaar. Als tegenprestatie moest de school dan meedoen aan het handbaltornooi op 11 november. Ondanks de vrije dag waren er toch 6 leerlingen bereid om mee te doen: Kaat, Odé, Thomas, Gio, Manou en Whitney. En ze hebben er geen spijt van gehad! Het was een heel leuk, leerrijk en vermoeiend tornooi. Wij kregen enkele personal coaches toegewezen die ons heel wat bijleerden waardoor onze matchen tegen het einde van het tornooi 100 keer beter waren als deze in het begin van het tornooi. De panter zorgde voor de vrolijke noot!

Bekijk de foto's en je kan even meegenieten! 


Scholenzwemfeest

23 november 2011: scholenzwemfeest! Rozenregen vestigt een nieuw rekord! Zij eindigen in de algemene rangschikking op de derde plaats nadat zij in hun reeks de andere ploegen vér achter zich lieten. Mede dankzij enkele zéér snelle zwemmers konden zij met gemak hun tegenstanders verslaan maar we mogen ook niet vergeten dat het dankzij de ganse ploeg was dat zij deze plaats veroverden. Zoals ieder jaar kreeg iedereen een bon voor een gratis zwembeurt, een koek en een drankje. Iedereen ging dan ook met een bijzonder goed gevoel naar huis.

Tine van het 5de wer d uitgekozen voor de mooiste zwemstijl van onze school. Zij ging dan ook naar de prijsuitreiking en ontving daar buiten de beker en een aankoopbon bij Decathlon voor de school, een mooie persoonlijke prijs.

Hip Hip hoera voor Tine, Isaura, Silke, Simon, Vacily, Tine, Kaat, Lise, Mirte, Louie, Céline, Jasmine, Eva, Matthew en Wouter!

 


Voetbaltornooi in Kontich

26 oktober, 13 uur, volop zon: iedereen was present om te vertrekken naar het jaarlijkse voetbaltreffen in Kontich. Er waren 17 gegadigden: 1 ploeg van het 6de leerjaar (Gio, Matthew, Wouter en Guanito), 1 jongensploeg van het 5de (Ruben, Thomas H, Willem V en Max van het 4de), 1 meisjesploeg van het 5de (Mirte, Mies, Odé, Tine en Kaat) en 1 meisjesploeg van het 4de (Silke, Kato, Tine en telkens iemand van het 5de)

Voor de jongens van het 5de was de eerste match al direct een voorproefje van wat volgen zou. Zij wonnen geen enkele match maar voor sportiviteit en doorzettingsvermogen verdienden zij zeker de eerste plaats.

De jongens van het 6de leerjaar hadden al wat meer ervaring en met Guanito in het doel speelden zij zich gemakkelijk naar de 3° plaats.

De meisjes van het 5de hadden het soms wat moeilijk met de techniek, de bal ging niet altijd in de goede richting (nietwaar Mirte?) maar de inzet was er en dat resulteerde in een verdiende 3° plaats.

De meisjes van het 4de hadden er duidelijk plezier en zin in! Dankzij de vele doelpunten van Silke en de prima verdediging van Kato en Tine eindigden zij 1ste in hun reeks!

Aan iedereen een welgemende proficiat! Het was weer een leuke, amusante en sportieve namiddag!

 


Stratenloop 16 september 2011

Een stralende zon op deze stratenloop alhoewel dit niet echt zo voorspeld was en eens te meer veel stralende, verwachtingsvolle gezichten!

Onze leerlingen deden het goed, heel goed zelfs. Iedereen zette zijn beste beentje voor en meer nog: iedereen liep de afstand uit!

En dan de uitslagen. Als ik aan de leerlingen zeg dat deelnemen belangrijker is dan winnen vullen zij automatisch aan: maar winnen is leuker! Iedereen loopt dan ook om te winnen. En natuurlijk kan niet iedereen bij de eerste drie eindigen. Ook dit jaar mochten enkele van onze leerlingen op het podium staan:

Rune (K3) eindigde 3de in zijn reeks, Mirte (L1) 1ste. Thijs (L2) werd derde op de 500m. Silke (L4) werd eerste en Sus (L4) tweede, zij liepen 1 km . Ward (L3) haalde net niet het podium, hij werd 4de (van de 87 deelnemers) maar dat verdient toch ook een pluim! En bij de leerlingen van L6 (zij moeten 2 km lopen) werd Louie 2de.

Bedankt dat jullie met zovelen deelnamen: Rune, Nora, Jasmine, Siebe, Lukas, Marie, Mirte, Sonny, Matti, Alixe, Hanna, Petra, Lara, Emma, Lotte, Thijs, Timon, Alexander, Frederik, Xander, Jonas W en Jonas N, Pepijn, Leon, Isaac, Ilias, Warre, Ward, Paulien, Hanna, Manon, Silke, Sus, Britt, Dimiana, Louka, Kidda, Isaura, Tine, Amber, Marit, Mariem, Jasper, Max, Ruben, Bas, Simon, Maarten, Filip, Manou, Willem, Arthur, Celine, Machteld, Katrien, Jasmine, Kaat, Lise, Lara, Louie, Ward