Rozenregen

Basisschool in Mortsel

Blog

De Wiebelbillenboogie (Kmini)

Hallo iedereen,

De voorbije twee weken werkten we in de klas rond het swingende prentenboek: ‘De Wiebelbillenboogie’ van Guido van Genechten. De perfecte aanloop naar Vaderdag. Papa olifant doet allerlei leuke dingen met zijn twee kindjes
, net zoals onze papa's dat doen!

De start van dit thema was uiteraard het voorlezen van het prentenboek. Dit verhaal werd tijdens deze twee weken op verschillende manieren verteld: een prentenboek, grote vertelplaten en digitaal op de computer. De kleuters kenden het verhaal goed. Elke dag stond er één prent van het boek in de kijker!

We speelden met ballen en ballonnen. Ook had de juf enkele gezelschapspelletjes bij in thema (Bonte ballonnen, indianenlotto en badeendjesmemorie). Er werd een tipi geïnstalleerd in de klas en de daarbij horende verentooien lagen ook klaar. Zo konden we spelen als echte indianen!

We knutselden uiteraard een Vaderdagcadeau. Hiervoor schilderden we een eendje in met fluoverf en stempelden we belletjes op een blauw papier! Onze papa is er een(d)tje uit de duizend! 

Iedereen had een foto van papa meegebracht! We bekeken samen de foto’s en de kleuters vertelden allemaal fier over hun lieve papa! De foto’s kregen de eerste week een mooi plekje in de kring; maar later in het thema konden de kleuters in een hoekje van de klas kijken naar de foto’s.

Papa Olifant leerde zijn kindjes een liedje aan: ‘Het Wiebelbillenlied’. Ook de kleuters kenden dit liedje aan het einde van het thema vanbuiten. Samen swingden we meermaals op het ritme van ‘De Wiebelbillenboogie’.

Tijdens dit thema zijn we ook naar het ‘Kleuterparadijs’ gegaan. Waar we klommen en klauterden op grote blokken, sprongen op springkastelen en naar hartenlust fietsten. Bedankt aan de chauffeurs die ons brachten!

Ook werd er veel gefeest! 4 kleuters waren jarig tijdens dit thema! Hieperdepiep hoera!

Swingende groetjes,
Juf Tammy

P.S.: Wie graag nog eens naar het verhaal kijkt of op het ‘Wiebelbillenlied’ danst, kan klikken op onderstaande links. Veel plezier ermee!
- Het digitaal prentenboek: https://www.youtube.com/watch?v=D6ItyRgzH_A&t=51s
- Het ‘Wiebelbillenlied’: https://www.youtube.com/watch?v=H-7Xu7KUvZM
P.S.S.: Check ook de fotopagina voor leuke foto’s van dit thema en de jarige kleuters!

laden...


De voorbije weken... (Kmini)

Hallo iedereen,

De voorbije weken zijn er weer heel wat leuke thema’s de revue gepasseerd!

Tijdens het thema ‘feest’, stond het prentenboek: ‘Ssst! De tijger slaapt’ centraal. Het verhaal werd meermaals verteld met de grote vertelplaten die we van juf Rani cadeau kregen.

We leerden het liedje over dit prentenboek en dit werd dagelijks in ons klasje gezongen.
We bestempelden een ballon met verf. Niet met gewone stempels, maar met een ballon! Aan die ballon werd er later op de week het schildpadje uit het prentenboek gehangen dat we eerst inkleurden met groene wasco’s, kleurpotloden en stiften.
Op vrijdag vierden we de eerste jarige van onze klas!

 Na deze feestweek stond het thema ‘wat ben ik al groot!’ op de planning. We lieten zien aan de juf wat we al konden!!! Onze jas aandoen, zelf onze boekentas uitpakken, enz. Ook leerden we zelf onze neus snuiten met een leuk versje erbij.
Met de liedjes ‘hoofd, schouders, knie en teen’ en ‘ik kriebel op je buikje’ benoemden we nog eens al onze lichaamsdelen!

Wij zijn al groot, maar baby’tjes zijn klein. Dit was dan ook ons volgende thema. Juliette werd grote zus en dit vierden we in de klas! Juliette kreeg een mooie kroon en het thema ‘baby’ werkten we helemaal uit. We schilderden met papflesjes, we kleefden baby’tjes bij mama’s op een werkblaadje en we kleurden een kleurplaat met een mama die een baby in haar buik heeft. We maakten ook een cadeau voor het zusje van Juliette.
We vertelden over onze eigen babyfoto en geboortekaartje. We keken naar de babyspulletjes die enkele kleuters en de juf meebrachten. Ook las de juf enkele prentenboeken voor in thema. Matthieu had een prentenboek meegebracht over de verrassing in mama’s buik. Aangezien hij ook binnenkort grote broer wordt, kende hij het prentenboek vanbuiten en hielp hij de juf mee vertellen! 

Op donderdag stond het klimaat even in de belangstelling. We maakten een mooie windmolen, onze juf speelde TikTak over het klimaat en we dansten samen met de andere kleutersklassen op de muziek van ‘Radio Oorwoud’.

Het laatste thema voor de krokusvakantie was uiteraard ‘Carnaval’, meer bepaald ‘Kleurencarnaval’. Iedere dag stond een kleur centraal. ’s Morgens kleefden we de juiste kleur van neus, strik en hoed op de prent van Jules. We zongen daarbij ‘Jules die heeft een gele neus’. Iedere dag met een andere kleur uiteraard. Dan kregen de kleuters ook de juiste kleur neus en zochten we die kleur in de klas. Ook hadden de meeste kleuters telkens iets aan in die dagkleur, hier keken we ook naar tijdens het kringmoment.
We tekenden met geel schrijfgerief (wasco’s, kleurpotloden, enz.) op de gele dag, we stempelden met groen op de groene dag en op de roze dag gebruiken we alle kleuren van de voorbije week om van Jules een regenboog te maken voor Carnaval!
Op de laatste woensdag voor de vakantie vierden we ‘kleurencarnaval’ met de hele kleuterschool. In onze klas deden we eerst een modeshow. Dan aten we samen met de andere klassen gezellig ons fruit op buiten en hierna keken we naar een poppenkast van het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ gebracht door de juffen. Op het einde van deze feestdag dansten we samen op Carnavalsmuziek!
Met dit leuke thema gingen we de Carnavalsvakantie in!

Fijne vakantie iedereen!

Groetjes,
Juf Tammy

P.S.: Vergeet zeker niet een kijkje te nemen op de fotopagina van de site! Hier vind je de foto’s van deze leuke thema’s!!!

laden...


Lichtje aan; lichtje uit! (Kmini)

Hallo allemaal,

Vorige week werkten we in onze klas rond het thema: ‘Licht en donker’ naar aanleiding van de lampionnentocht op 1 februari.

We zijn deze week gestart met een verhaal van Jules: ‘Het nachtlampje van Jules’. ‘Slapengaan’ en de woorden ‘dag’ en ‘nacht’ stonden centraal in dit thema.
De juf leerde ons een liedje over je pyjama aandoen.
 
Tijdens dit thema speelden we samen in een tentje dat heel donker was. We schenen met onze lichtjes. Lichtje aan… lichtje uit!

Op woensdag bracht iedereen zijn lievelingsknuffel mee. We stelden onze knuffel voor en de knuffel mocht meespelen in de klas. We hebben ook een knuffeldans gedaan, dat was supergezellig!

Voor de lampionnentocht maakten we een lampion. We stempelden fluosterretjes op papier en we kleefden gele papiertjes op plakfolie. Later werd dit een maan.
We zijn benieuwd hoe de lampionnetjes volgende week vrijdag zullen schijnen op de lampionnentocht!  

Groetjes,
Juf Tammy

laden...


Noord- en Zuidpool (Kmini)

Hallo allemaal,

Vorige week werkten we in de klas rond het thema ‘Noord- en de Zuidpool’.
Op de Noord- en Zuidpool is het altijd winter!
De juf en de kindjes hadden voor allerlei spulletjes gezorgd. Van een ijsbeerspel tot plastieken diertjes, puzzels, boekjes, knuffels en nog veel meer!

Als start van dit thema zagen we een filmpje van een matroos die op bezoek ging bij de Eskimo’s. We leerden uit het filmpje dat de Eskimo’s huizen van ijs hebben: iglo’s! De Eskimo’s zijn ook goed warm ingepakt. Ze hebben een warme jas met een kap met warme dons. We maakten zelf een Eskimo met een warme kap van watjes!

Deze week leerden we ook over de ijsberen. We leerden over hun zachte warme vacht. Ijsberen hebben het nooit koud! Daar had de juf een liedje over dat ze ons aanleerde.
De juf las een boekje voor over een kleine ijsbeer: ‘Omdat jij mijn vriendje bent’. Juf Katrien had tijdens het turnen prenten bij van ijsberenkunstjes. We deden alsof we zelf ijsberen waren en deden deze kunstjes na!

Maar niet alleen de ijsberen kwamen aan bod, ook de pinguïns. We keken naar foto’s en een livecam van pinguïns in een dierentuin. Tof om die diertjes live bezig te zien! De kleuters zaten met grote ogen aandachtig te kijken. We deden ook een leuke pinguïndans.

Op donderdag speelde onze juf TikTak over de Noord-en Zuidpool. Samen met de kindjes van de tweede en derde kleuterklas maakten we de ‘frozen yoghurt’ die we op vrijdag samen opaten. Wat een gezellige afsluiter voor dit fijne thema!

Winterse groetjes,
Juf Tammy

laden...


Dit is géén doos! (Kmini)

Hallo allemaal,

Toen we vorige week in ons klasje kwamen, moesten we over een hindernissenparcours van DOZEN!
Dit was meteen de intro van het nieuwe thema van die week.
Toen we aankwamen in de kring, zagen we een grote doos staan! Wat zat er in? Of beter gezegd… Wie? De kleuters opende de doos en zagen Jules zitten!
Jules ging in de doos, op de doos, naast de doos en achter de doos zitten! Zo werden de plaatsbegrippen deze week geoefend.
De juffen brachten grote dozen mee en zelf brachten de kleuters ook enkele doosjes mee voor in onze ontdekbak. Al gauw begonnen de kleuters te experimenteren met de dozen!
Ze maakten bedjes van de grote dozen en vroegen de juf om lakens. Uiteindelijk lagen bijna alle Mini’s in een bedje te snoezelen! Een geweldige aanzet om later nog eens te gebruiken als relaxatie-oefening!
Het prentenboek ‘Dit is geen doos’ werd tijdens dit thema een paar keer verteld. Het konijn speelt met een grote doos en maakt van de doos allerlei dingen: een auto, een raket, enz.
We speelden spelletjes met dozen, puzzelden deksels op dozen, turnden met dozen, tekenden in de doos en tekenden rond een doosje. We zongen een liedje over een doosje: ‘Wat zit er in dat doosje?’ Kan je het al horen? Kan je het al voelen? De kleuters mochten dan raden wat ze hoorden of voelden in de doos.
Neem zeker eens een kijkje bij de foto’s van dit thema!

Ook deze week is er nog een kindje ingestapt! Welkom! Nu zijn we met 11 kleuters bij de Mini’s!

Groetjes,
Juf Tammy

laden...


Herfst - Mama kwijt (Kmini)

Hallo allemaal,

De week voor de herfstvakantie en de twee eerste weken na de herfstvakantie werkten we in de klas rond de thema’s ‘Herfst’ en ‘Mama kwijt’.
Tijdens de week voor de vakantie werkten we vooral rond de bomen, blaadjes en de herfstvruchten.
We zijn dit thema dan ook gestart met een herfstwandeling. We gingen op zoek naar mooie blaadjes in verschillende kleuren, kastanjes, eikels, enz. voor in onze herfstbak!
Ook Jules was naar het bos geweest en vertelde hierover in de klas.
We rolden met eikeltjes door de verf en maakten hiermee prachtige kunstwerken. Na de vakantie herhaalden we deze techniek voor het maken van de schoolkaarten.
Op de donderdag voor de vakantie was het feest in de kleuterschool! Open klasje, TikTak, samen cake eten en dansen. Het herfstfeest was top!

Na de vakantie stapten er 8 nieuwe kindjes in! Welkom vriendjes!
Eerst namen we tijd om het klasje, de juf en de vriendjes te leren kennen.
We werkten aan onze schoolkaarten en op het einde van de week knutselden we een mooie herfstboom. Met onze vinger stempelden we blaadjes in herfstkleuren aan de lege takken.

De week daarop werkten we rond het prentenboek ‘Mama kwijt’. Dit prentenboek werd doorheen de week meerdere malen op verschillende manieren verteld.
De juf leerde ons een liedje aan over het boek en we speelden spelletjes met personages uit het prentenboek in de hoofdrol. We kleefden blaadjes op en maakten zo een zacht nestje voor de babyuil.
Ook maakten we samen met juf Rani muziek met herfstinstrumenten.
Op het einde van dit thema bakten we samen de koekjes van mama uil. Wat waren ze lekker!

Lieve groetjes,
Juf Tammy

P.S.: Hieronder vind je twee links naar filmpjes i.v.m. het prentenboek ‘Mama kwijt’.

https://www.youtube.com/watch?v=2-mFK4D_Ttc

https://www.youtube.com/watch?v=yUoXOAP8_X0

 

laden...


Klein wit visje (Kmini)

Hallo allemaal,

Van 8 tot 12 oktober werkten we in ons klasje rond het thema: ‘Klein wit visje’.
Jules had een foto bij van zijn goudvis en wist hier veel over te vertellen.

Uiteraard stonden de boekjes van het kleine witte visje centraal tijdens dit thema.
De juf vertelde zelfs een boekje samen met juf Rita met grote kartonnen waterdieren in de refter. Ook de kleuters van K2 kwamen kijken.

Deze week schilderden we de zee met een verfrol met bolletjes op.
Daarna puzzelden we er visjes in! We moesten de twee helften van de visjes juist met elkaar combineren: de rondjes bij de rondjes, driehoeken bij driehoeken, enz.

We leerden een liedje van een visje in de kom. We beelden het liedje uit met onze handen.

Ook bracht de juf een spelletje mee. We moesten visjes vergelijken en sorteren volgens kleur, grootte, lengte van de staartvin, enz. In de grote dobbelsteen zaten de opdrachtvisjes die ons vertelden welk visje we moesten nemen.

Groetjes,
Juf Tammy

laden...


Mijn dier (Kmini)

Hallo iedereen,

Naar aanleiding van ‘Werelddierendag’ op 4 oktober werkten we vorige week rond het thema ‘mijn dier’.
De juf is de week gestart met het voorlezen van het prentenboek: ‘Onverwacht bezoek voor Jules’.
Jules en zijn hond zitten in de tuin en plots komt er een egeltje uit de struiken gekropen. Jules wil het egeltje aaien en hij prikt zich. Hij aait toch veel liever zijn zachte hond.

Deze week knutselden we dan ook een hondje, maar wel een speciale hond! Het hondje konden we kort en lang maken (wiskundige initiatie). Op het hoofdje en achterlijf hadden we met een vork en verf haartjes gemaakt.

Op woensdag kregen we bezoek van de hond van Roos. We bestudeerden de hond goed. 4 poten, 2 oren, zachte pels, enz. Bedankt voor het bezoekje lieve mama en hond!
Op donderdag kwam er een kat op bezoek. Ook de kat bestudeerden we aandachtig. Dank u aan Kim en kat voor het bezoekje!

Heel wat foto’s werden er gemaild van huisdieren. De kleuters mochten hierover vertellen.

We leerden ook een liedje van Jules. Jules houdt van alle dieren, maar vindt een grote groene krokodil nog het ‘coolste’ van al!

Beestige groetjes,
Juf Tammy

laden...


Kleine muis zoekt een huis (Kmini)

Hallo iedereen,

Vorige week werkten we bij de Mini’s rond het thema ‘fruit’. Hierbij stond het prentenboek ‘Kleine muis zoekt een huis’ centraal.

Natuurlijk werd dit prentenboek enkele keren tijdens dit thema herhaald, telkens in een andere vorm.

In het begin van deze week gingen we op bezoek in het tuintje van het 1e en 2e leerjaar. Daarin staat een appelboom. We bestudeerden de boom goed en plukten appels om te proeven.

Deze week maakten we ook een grote appel met alle kindjes van de klas (groepswerkje – zie klasraam). Op kleeffolie mochten we stukjes zijdepapier kleven.
We leerden dat er verschillende soorten appels bestaan in verschillende kleuren. De juf had hier ook een leuk versje van, dat we op het einde van deze week al flink konden opzeggen! We kleurden een appel in en experimenteerden hierbij met verschillende soorten schrijfgerief.

We maakten ook appels van plasticine. We leerden bolletjes rollen. Dit was niet gemakkelijk!
Op donderdag speelde onze juf ‘TikTak’. Tijdens de ‘TikTak’ kwamen alle fruitjes aan bod en konden we genieten van het samenzijn van alle kleuterklassen.

Fruitige groetjes,
Juf Tammy

laden...


Wie rijdt? (Kmini)

Hallo iedereen,

Vorige week werkten we in ons klasje rond het thema ‘verkeer’ naar aanleiding van de ‘Strapdag’ op vrijdag 21 september.

Tijdens dit thema stond het prentenboek ‘Wie rijdt’ centraal. Dit stoere prentenboek gaat over verschillende soorten glimmende vierwielers, ronkende motoren en gierende banden. Het is een humoristisch autoboek waarin dieren aan het stuur zitten. De kleuters konden raden welk dier in welke auto rijdt. De kleuters waren heel nieuwsgierig naar de bestuurders van de voertuigen. Ook imiteerden we de geluiden die de voertuigen maken.
Als verwerking maakten we zelf een auto van een papieren bordje dat we schilderden in onze lievelingskleur.

Zelf brachten de kleuters ook verschillende soorten speelgoedvoertuigen mee naar de klas. Ze genoten ervan om met het meegebrachte speelgoed te spelen. Hierbij stond de sociale vaardigheid ‘je eigen speelgoed delen’ centraal.

Deze week stond ook veiligheid in het verkeer in de kijker. De juf had reflectoren, fluohesjes, lichtjes, enz. mee. We stempelden een fluohesje voor onze Jules!

Op vrijdag was het ‘Strapdag’ en mocht iedereen iets van rollend materiaal meebrengen. Samen met de kindjes van juf Rita hebben we op onze speelplaats gefietst/gestept/…

We zongen ook enkele liedjes deze week. De liedjes: ‘de wielen van de bus’ en ‘oversteken’ staken dan ook deze week in ons kaftje om thuis nog eens te zingen met mama en papa!

Groetjes,
Juf Tammy

laden...


Nieuwe klas, nieuwe vriendjes! (Kmini)

 

Welkom bij de blog van de Mini’s!
Ook dit schooljaar zal ik er voor zorgen dat jullie op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de klas. Bekijk ook zeker de foto’s op deze site! Veel leesplezier!

De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zitten er al op. De thema’s tijdens deze twee weken waren: ‘Naar school’ en ‘Vriendjes’.
Tijdens de eerste week hebben we kennis gemaakt met elkaar, de school, de klas en alle juffen en meesters. Natuurlijk ook met onze ‘Jules’ (klaspop).

Samen spelen, samen delen. Lief zijn voor elkaar en elkaar helpen. Leren opruimen en zorg dragen voor het speelgoed van de klas. Zo wordt ons klasje een toffe plek!

Tijdens week twee werd het ochtendritueel aangebracht en koos ‘de gouden doos’ voor het eerst een ‘kindje van de dag’! We leerden ook spelen met onze foto’s op het keuzebord.
We maakten een mooi portret van onze dikke vriend ‘Jules’.
Het liedje ‘vrolijke vrienden’ werd uit volle borst gezongen deze week!


 

Ik wens iedereen een fantastisch schooljaar toe!

Groetjes,
Juf Tammy

 

laden...


Vakantie (Kmini)

 

Hallo iedereen,

De laatste week van het schooljaar waren we bij de mini’s al volledig in vakantiestemming.

De juf bracht een aftelkalender mee om samen af te tellen naar de vakantie. Elke dag mocht het kindje van de dag een papiertje afscheuren.

De juf vertelde verhaaltjes over Jules die zandkastelen bouwde en Jules aan zee.

Natuurlijk moesten wij ook eens laten zien hoe goed wij al een zandkasteel kunnen bouwen.

 

Op dinsdag gingen we samen met de hele school naar de kerk voor de eindviering. Het thema van deze viering was: Te land, ter zee en in de lucht.

 

Op donderdag besloten we om dankzij het warme weer met water te spelen.

De waterballonnen vlogen over de speelplaats, en elkaar natmaken met een spuitje vonden we ook wel leuk.

 

En op vrijdag was het dan de laatste schooldag. We vierden met de hele school de jarigen van de maanden juni, juli, en augustus.

We deden een laatste keer het ochtendritueel en kozen een kindje van de dag..

We aten samen met alle kleuters een ijsje en dansten op de speelplaats.

Daarna namen we afscheid van de kinderen van het 6e leerjaar. Ten slotte namen we afscheid van elkaar.

 

Lieve vriendjes, bedankt voor het fijne schooljaar!

 

Ik wens jullie ten slotte allemaal een deugddoende vakantie.

 

Groetjes,

juf Els

 

laden...


De kikker (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Omdat onze mini’s al enkele weken laten zien hoe goed ze als kikkers kunnen springen en we ook de kans hadden om kikkervisjes te bekijken hebben we vorige week rond het thema: de kikker gewerkt.

We zijn natuurlijk begonnen met die kikkervisjes eens van dichtbij te bekijken. En hoe die kikkervisjes zich ontwikkelen tot een kikker konden we bekijken in een filmpje.

We stempelden kikkerdril, door met kurken witte eitjes te stempelen. En in elk eitje stempelden we met een wattenstaafje 1 kikkervisje.

Wat eten kikkers? Dat kwamen we weten dankzij het boekje: Kikker heeft honger. De kikker in het verhaal wil allerlei diertjes eten, maar die laten zich niet opeten en vertellen de kikker dat hij vliegen eet.

Wij speelden ook een dobbelsteenspel. Ieder had een blad met vliegen en mocht om de beurt met de dobbelsteen gooien. Dan gingen we kijken hoeveel stippen er bovenaan lagen. 1, 2 of 3. En net zoveel stippen als we telden, zoveel vliegen mochten we bedekken op ons blad.

En we hadden geluk. In de 3e kleuterklas waren er uit de kikkervisjes 3 kleine kikkertjes gegroeid. Die zijn we dan uiteraard gaan bekijken. We moesten wel heel goed kijken want ze waren nog ongelooflijk klein.

Op woensdag knutselden we een kikker uit een kartonnen bordje. Onze opdracht was om het bordje helemaal groen te schilderen en onze juf bevestigde er dan de poten, de ogen en de lange tong aan.

Ook gingen we op bezoek in het museum in de 2e kleuterklas. Wat een mooie kunstwerken zagen we daar. En de kleuters van de 2e kleuterklas leken wel echte gidsen. Knap gedaan!

Op donderdag gingen de oudste mini’s al eens proeven van de sfeer in de 1e kleuterklas. Zo hebben ze al een idee waar ze na de grote vakantie naartoe gaan.

We leerden ook nog een liedje van de kikkertjes en we kleefden prentjes van de ontwikkeling van de kikker in de juiste volgorde. Kikkerdril, een kikkervisje, een kikkervisje met poten en tenslotte een kikker.

Tijdens deze week vierden we ook nog een jarige.

HIEP HIEP HOERA VOOR LEON!

 

Groetjes,

juf Els

laden...


kleurenkunst (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het thema kleurenkunst.

We zijn begonnen met het kijken naar een filmpje over Nijntje in het museum. Nijntje gaat op stap naar het museum en ziet allerlei mooie kunstwerken.

 

Net als Nijntje willen wij ook wel zelf kunstwerken maken. 

We kleurden een hoofd van Nijntje in onze lievelingskleur, en we lieten ons  inspireren door een mobiel die Nijntje in het museum gezien had. Die bestond uit gele sterren, een blauwe maan en een rode zon.

Wij hebben dan ook rond deze kleuren gewerkt. We zochten aan de hand van een liedje voorwerpen in die kleuren in de klas. Ook maakten we door middel van verschillende technieken: stempelen, kleven en kleuren onze eigen sterren, zon en maan.

 

Het schilderij van Mondriaan dat Nijntje zag in het museum vonden we ook wel interessant. Deze schilder schildert enkel met rood, blauw, geel en zwart. Wij maakten zelf zo’n Mondriaan kunstwerk.

We schilderden de vakken in het rooster in met rood, blauw of geel naargelang de juf stippen had gezet in de vakken. Zo had elke kleuter een eigen uniek kunstwerk.

Ook Kandinsky kon ons inspireren. Iedereen kreeg een vierkant blaadje en mocht daarop cirkels op elkaar kleven. Al deze blaadje plakten we samen aan het raam tot 1 groot schilderij.

 

Op woensdag was het openklasdag en brachten onze mama’s en papa’s een bezoekje aan onze klas.

Wij vonden het superfijn om eens met mama  en papa te spelen in onze klas.

Bedankt aan iedereen die een bezoekje gebracht heeft aan onze klas. Het was fijn dat jullie er waren

We keken een filmpje van Blauwtje en Geeltje. Dit verhaal gaat over het mengen van kleuren. Dit hebben we dan natuurlijk zelf geprobeerd. We deden onze 1 hand in de blauwe verf en onze andere hand in de gele verf en dan gingen onze handen knuffelen. Welke kleur kwam er tevoorschijn: GROEN!

Wij toverden ook  groen met onze neuzen aan de hand van een versje: ‘Hokus pokus met een zoen, blauw en geel wordt samen groen.’

 

Ook andere kleuren kunnen we mengen hebben we ontdekt. Onze juf deed geel water in 1 glas en blauw water in een ander glas. In het midden kwam een leeg glas. Langs een stuk huishoudpapier kwamen het gele en het blauwe water in het middelste glas en daar werden ze toch wel samen groen zeker. Dit deden we ook met geel en rood  zo bekwamen we oranje en blauw en rood werd paars zagen we.

 

 

Samen maakten we nog een kleurrijk kunstwerk door te knikkerverven in het groot. De juf deed grote bladen in een zandbakschelp, we deden er balletjes in en rode, gele en blauwe verf. Dan moesten we met 4 samenwerken om de balletjes door de verf te laten rollen. Het was niet altijd gemakkelijk maar wel heel leuk. En het resultaat waren kleurrijke kunstwerken.

 

Groetjes,

juf Els

laden...


Boerderij (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het thema boerderij.

 

We zijn begonnen met het vieren van een jarige.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR HANNAH!

 

We speelden met de boerderijen, de dieren, combineerden dieren met hun schaduw en maakten dierentoren aan de hand van opdrachtkaarten.

 

We luisterden naar het verhaal van Jules die op bezoek gaat op de boerderij van oom Gust.

We maakten samen een grote dierenwei  door te verven met de rollers en plakten de dieren op de juiste plaats in de wei.

 

Alle babydieren hebben een mama. We leerden de juiste namen en kleefden het juiste kleintje bij de juiste mama.

 

Melk komt van de koeien zoals we in het filmpje konden zien. Onze juf had verse melk gehaald op de boerderij en we mochten allemaal eens proeven. Daarna  gingen we met een handschoen en witte verf zelf eens proberen hoe dat voelde om te melken.

En we gaven een koe vlekken door te scheuren en te kleven.

 

We luisterden naar het verhaal van een schaapje dat een varkentje wil zijn en zongen een liedje over een schaapje met witte wol.

 

Op donderdag gingen we met de hele school op schoolreis naar het provinciedomein in Kessel-Lo.

We vertrokken ’s morgens in de gietende regen maar in Kessel-Lo was het gelukkig droog en kwam de zon piepen.

Onze kleuters hebben gespeeld in de speeltuinen en ’s middags hebben we samen gepicknickt in het gras.

Onze kleuters hadden zo goed gespeeld en gewandeld dat ze bijna allemaal in slaap vielen tijdens de busrit terug naar Mortsel.

 

En op vrijdag kregen we bezoek van Kasper het kleine broertje van Marloes. Samen hadden we iets geknutseld om af te geven aan Kasper en zijn mama. En Kasper trakteerde ons op lekkere cake.

Dankjewel voor het bezoekje en de lekkere cake!

 

Groetjes,

juf Els

laden...


Mijn zintuigen (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s  rond onze zintuigen.

 

We zijn  begonnen met het begrip ‘zintuig’.  Wat zijn onze zintuigen en wat kunnen we ermee doen? We mochten met plasticine op een gezicht de zintuigen boetseren. Ook leerden we nog een liedje over onze zintuigen.

 

Eerst gingen we horen met onze oren. We luisterden naar geluiden en mochten raden welk geluid we hoorden.  We maakten ook zelf schuddoosjes waarmee we muziek maakten.

 

Dan was het de beurt aan onze neus waarmee we kunnen ruiken. Onze juf had daarvoor  wat spullen meegebracht waaraan wij konden ruiken en dan raden wat het was. Ook hebben we nog een geurschilderij gemaakt.

 

Tijdens de tweede week mochten we een nieuw vriendje verwelkomen in onze klas.

 

WELKOM BIJ DE MINI’S VALENTINA!

 

Daarna werkten we rond voelen. Voelen met onze handen en voelen met onze voeten.

Onze juf vertelde het verhaal: ‘Ik voel een voet’.  De dieren horen in het donker iets en gaan zoeken wat het is. Ze voelen allemaal iets anders en hadden er allemaal zo hun eigen idee over. Uiteindelijk bleek het een olifant te zijn. Ook hebben we een voetenvoelpad afgelegd. Er waren allemaal tegels met verschillende texturen en wij mochten er op stappen met onze blote voeten. Daarbij kwamen de begrippen hard, zacht, glad, ruw, warm en koud aan bod.

We hebben nog een voelspelletje gespeeld. Eerst gooien met de dobbelsteen, voelen en dan zonder te piepen  een schijfje zoeken in de zak met dezelfde structuur.  Dit was niet altijd gemakkelijk.

 

Na het voelen gingen we kijken. Daarvoor gebruiken we natuurlijk onze ogen.

We hebben elkaars ogen eens goed bekeken en een spel gespeeld waarbij we elkaars ogen moesten herkennen. Wat konden wij dat goed.

En met blinddoeken aan hebben we kunnen ervaren hoe het is om niet te kunnen kijken.  Zo hebben we geblinddoekt mogen tekenen. Niet gemakkelijk hoor.

 

Als laatste kwam het proeven aan de beurt. Samen met juf Nele maakten we lekkere courgettesoep met balletjes. Wij mochten de courgettes in stukjes snijden en balletjes rollen. Als de soep klaar was hebben we allemaal geproefd. Mmm, dat was lekker!

En samen met onze juf proefden we nog allerlei dingen waarbij de begrippen zoet, zuur, zout en bitter aan bod kwamen. Iedereen heeft alles geproefd. Knap gedaan!

 

Groetjes,

juf Els

laden...


vlinders (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije weken werkten we bij de mini’s naar het schoolfeest toe. Wij hadden gekozen voor vlinders en dit werd dan ook ons thema.

 

We begonnen onze eerste week met het vieren van een verjaardag.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR ELIAS!

 

Tijdens deze eerste week hadden we het vooral over de ontwikkeling van rups tot vlinder.

We bekeken de rups die onze juf in haar tuin gevonden had. We vertelden het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg.

We stempelden Rupsje Nooitgenoeg met ballonnen en speelden een gezelschapsspelletje: de kleurenrups. We gingen ook logisch rangschikken: van eitje naar rups, dan een cocon en tot slot een mooie vlinder.

 

Tussendoor oefenden we natuurlijk volop voor ons dansje op het schoolfeest.

 

In de tweede week lag het accent vooral op het oefenen voor ons dansje.

Tijdens het verlengde weekend was onze rups in een cocon gekropen. We hebben deze dan natuurlijk eens goed bekeken en we herhaalden nog eens alle stapjes hoe een rups een vlinder wordt.

 

We hebben we met verf getoverd om een vlinder kleur te geven. We deden verf op de ene helft, vouwden ons blad toe en moesten dan goed wrijven. Ons blad ging terug open en we hadden een prachtig gekleurde vlinder.

 

Op vrijdag was het generale repetitie en mochten we al eens op het podium. Spannend. We konden dan ook de nummertjes van de andere klassen eens zien.

 

En dan was het zover. Op zaterdag trok het schoolfeest  onder een stralende zon veel bezoekers. Onze mini’s hebben super gedanst.  Bravo aan mijn kleine vlindertjes. Ik ben supertrots op jullie.

 

Groetjes,

juf Els

laden...


Lente (Kmini)

 

Hallo iedereen,

 

De voorbije week werkten we bij de mini’s rond het thema lente. En we hadden geluk want het weer werkte mee en we mochten genieten van een stralende lenteweek.

 

Op maandag kwamen er 5 nieuwe vriendjes bij in onze klas.

 

Welkom bij de mini’s Roos, Julia, Ben, Libel en Lola!

 

We maakten kennis, leerden de nieuwe kleuters de gewoonten van de klas en toonden hen het speelgoed van onze klas.

 

De juf vertelde een verhaal van Jules in de lente Jules geniet in de tuin. Hij kijk naar de lucht en de wolken. Hij ruikt aan de bloemen en luistert naar de vogels. Maar dan valt er plots een druppel op zijn been...

 

We maakten samen met de kleuters van juf Rita een lentewandeling door de buurt. We zagen veel bloemen en bloesems.

 

We leerden een liedje over de lente en stempelden met onze vinger bloesem aan een tak.

 

De juf vertelde ook nog een verhaal van Jules die zaadjes gekregen had van zijn buurman om te planten. Na een tijdje werden dit mooie zonnebloemen.

 

De juf had ook van die zonnebloemzaadjes bij. We mochten allemaal aarde in een potje doen, dan een gaatje maken met onze vinger, zaadje erin en gaatje terug toemaken.

En nu maar afwachten of onze zonnebloemen zullen uitkomen.

 

Groetjes,

 

juf Els

 

laden...


Pasen (Kmini)

 

Hallo iedereen,

 

De laatste 2 weken voor de Paasvakantie werkten we bij de mini’s rond het thema Pasen.

Toen we in onze klas kwamen zat er plots een kip op een nest.  In dat nest bleken 4 eitjes te liggen, net zoals in ons liedje.

 

We scheurden veel krantenpapier in stukjes en kleefden dit in een ei-vorm. Zo moesten we er 2 maken die we gebruikten voor ons paasmandje.

 

We gingen ook eieren waarnemen en proeven. Een rauw ei vonden onze kleuters maar een beetje raar. Het voelde ook heel glibberig. Maar eens gebakken of gekookt vonden ze het superlekker.

 

Op donderdag gingen we naar ‘Het Kleuterparadijs’. In de sporthal kunnen we dan spelen op springkastelen, trampolines, rijden met fietsen en steps en klimmen en bouwen met wescoblokken. We hebben ons goed geamuseerd en moe maar voldaan konden we terug naar school.

Bedankt aan de chauffeurs die ons naar het kleuterparadijs en ook weer terug naar school brachten!

 

Op vrijdag was het ‘voorleesdag’. Een mama en een oma kwamen boekjes voorlezen.

Bedankt aan iedereen die kwam voorlezen, het was superleuk!

 

Onze eieren voor ons paasmandje wilden we er wat meer laten uitzien als paaseieren dus gaven we ze een vrolijke kleur door ze te bestempelen met sponzen. We mochten een kleur kiezen, en maakten hier dan een lichtere versie van. Zo kwamen de begrippen licht en donker aan bod.

 

Op woensdag gingen we naar het toneel: In de wolken. Het was een leuke voorstelling helemaal op maat van onze kleuters. We mochten mee op het podium zitten en ook af en toe meedoen.

Bedankt aan de chauffeurs die ons naar het toneel en ook weer terug naar school brachten!

 

We leerden een liedje over stippen op een ei, waarbij we de kleuren oefenden.

En we rangschikten eitjes van klein naar groot.

 

Maar wat onze kleuters het allerleukste vonden was dat de Paasklokken allemaal eitjes hadden laten vallen op de speelplaats die ze mochten rapen. Dat was dolle pret.

 

Tijdens dit thema waren er ook 2 kleuters jarig.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR

DRIES EN LUCAS LEE!!!

 

 

Vrolijk Pasen en een fijne Paasvakantie!

 

Groetjes,

juf Els

 

laden...


De wiebelbillenboogie (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het prentenboek: ‘De wiebelbillenboogie’ van Guido Van Genechten

 

Om te beginnen heeft de juf het boek verteld. Onze mini’s vonden het geweldig en dit boek werd dan ook regelmatig herhaald.

Via volgende link kan u een digitale versie van het prentenboek bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=D6ItyRgzH_A

 

Een olifant is grijs hebben we gezien en wij hebben dan ook onze papieren olifant grijs getoverd door scheerschuim en zwarte verf te mengen.

 

We leerden ook een liedje over familie olifant en dansten de wiebelbillenboogie.

https://www.youtube.com/watch?v=H-7Xu7KUvZM

 

We speelden met de olifanten  die onze kleuters meebrachten. We hadden zelfs meer olifanten dan kleuters in de klas. We oefenden de plaatsbegrippen: voor, achter, naast, tussen.

 

Net als de olifanten in het boek gingen we indiaantje spelen.  We maakten onze eigen indianenkroon door pluimen te knippen en verfafdrukken te maken van de poten van speelgoedolifanten. En net zoals in het boek gingen we op bananenzoektocht en aten we gebakken bananen.

 

De olifanten in het boek gingen ook in bad met heel veel schuim en dus ook veel zeepbellen. Zeepbellen zijn rond en wij hebben dan eerst met onze armen en handen rondjes gemaakt en daarna mochten we rondjes tekenen rond een tekening van de olifanten in bad.

 

Naar aanleiding van Vaderdag brachten de kleuters een foto mee van hun gezin en mochten ze daarover vertellen..

 

Groetjes,

juf Els

laden...


De 3 biggetjes (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het sprookje van de 3 biggetjes.

De 1e week lag het accent vooral op de biggetjes.

Op maandag mochten we een nieuw vriendje verwelkomen in onze klas

 

Marloes

WELKOM BIJ DE MINI’S

 

Natuurlijk hebben we het verhaal van de 3 biggetjes een aantal keren verteld deze week. En dit op verschillende manieren. Gewoon uit een boek, door een poppenspel en via een digitaal verhaal op de computer.

Varkentjes spelen graag in de modder zagen we in een ander verhaal en dit hebben wij in onze klas dan ook gedaan. Spelen met varkentjes in de modder. Varkens vinden dat misschien leuk maar wij waren toch blij als we onze handen konden afkuisen. We kleurden ook een varken met roos waskrijt en gingen erover met zwarte waterverf. Zo leek het net alsof dit varken ook in de modder zat.

We leerden ook een liedje over een vies varkentje dat in bad moest.

Varkens hebben ook een grappig krulstaartje. Onze juf tekende een aantal van die krulstaarten op de speelplaats en wij mochten daar dan op stappen. Vooruit en achteruit. Op de lijn blijven is niet altijd gemakkelijk.

 

In het verhaal komt er ook een wolf voor. Deze wolf heeft scherpe tanden. Wij hebben onze wolf ook tanden gegeven door te knippen in een strookje papier. En de wolf in het verhaal kan ook goed blazen. Dit hebben wij ook geoefend, maar een biggetje uit zijn huis blazen is nog niet zo simpel.

 

Tijdens de 2e week lag het accent op de huizen en bouwen.

Samen met de kleuters van juf Rita zijn we in de buurt van de school eens gaan kijken naar de huizen.

Die huizen zijn allemaal van steen gemaakt maar ze zien er toch niet allemaal hetzelfde uit. En we hadden ook geluk want ze waren bij 2 huizen in de buurt aan het dak aan het werken. Daarom stonden er grote vrachtwagens met een kraan op. Dit was wel indrukwekkend.

Onze kleuters hadden ook een foto van hun eigen huis meegebracht. Hierover mochten ze dan in de kring vertellen. Ze konden al goed vertellen waar de deur is en de living. Ook waar hun slaapkamer is konden ze vertellen. Ook al konden we die niet altijd zien op de foto.

 

We maakten de huisjes van de 3 biggetjes na. Het eerste van stro, het tweede met takjes en het derde met papieren bakstenen. Onze kleuters wisten de volgorde nog goed.

 

Ook Jules wil graag een huis. Onze juf vertelde eerst een verhaal over Jules en zijn zus die een huis gingen maken van een kartonnen doos.

Toevallig had onze juf ook een doos in de klas en konden wij voor Jules dus ook een huis maken. Dit deden we door met sponzen stenen te stempelen op de doos. Vanaf nu slaapt Jules in onze klas dus in zijn eigen huis.

 

Deze week hebben we in onze klas ook heel veel torens gebouwd. Aan de hand van een liedje, gesorteerd per kleur, om ter hoogst en eigen creaties.

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Carnaval (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De week voor de krokusvakantie werkten we bij de mini’s rond het thema carnaval.

 

We zijn begonnen met het verhaal: Anna viert carnaval.  In dit verhaal verkleedt Anna zich als clown en gaat samen met haar papa naar de carnavalsstoet kijken.

 

Bij carnaval horen natuurlijk ook verkleedkleren, confetti en serpentines. We bekeken samen de verkleedkledij en mochten allemaal eens een serpentine blazen. Dit was niet altijd even gemakkelijk.

 

Daarna gingen we zelf confetti en slingers tekenen. Hiervoor mochten we op een blad eerst stippen tekenen (confetti) en daarrond tekenden we slingers.

 

Ook deden we de Bumba stopdans: dit is dansen op de muziek en als de muziek stopt stilstaan. Dit was een grote hit en hebben we nog vaak herhaald.

 

We toverden een foto van onszelf om in een clown. Hiervoor stempelden we gekleurde haren, maakten we een rode neus door met onze neus te schilderen  en gaven we onszelf nog een gekleurd hoedje en een grote strik.

We leerden ook nog een liedje over een clowntje met een rode neus, maakten clownspuzzels en hadden pret met de confettibak.

 

En op woensdag was het dan zover: ons carnavalsfeest.

Wat was iedereen mooi verkleed. We begonnen de dag samen op de grote speelplaats waar we samen dansten. Dan gingen we nog even naar onze eigen klas waar we een kleine modeshow gedaan hebben.

Na de speeltijd hebben we met de kleuters naar een toneeltje gekeken over Nellie en Cesar die zich wilden verkleden. Daarna hebben we samen nog gedanst en brachten wij onze Bumba stopdans nog een keer.

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Licht en donker (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Naar aanleiding van de lampionnentocht werkten we bij de mini’s vorige week rond het thema licht en donker.

 

Deze week mochten we ook 2 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas:

Jackie en Dries

welkom bij de mini’s!

 

We begonnen de week met het verhaal: Welterusten kleine beer. Het verhaal dat we ook gebruikten voor onze lampionnentocht.

 

We maakten het ook donker in onze klas zodat we met onze lampjes konden schijnen. Dit vonden onze kleuters heel leuk en ze vroegen dan ook dagelijks om dit nog eens te doen.

 

We zongen een wiegeliedje voor de knuffelberen in de klas en leerden een versje over donker en licht.

 

We hebben donker en licht geschilderd  bij het licht van kaarsjes en daarna op de juiste plaats de zon en de maan gekleefd. Onze vriendjes wisten het allemaal heel goed.

 

Voor de lampionnentocht  maakten we een lampion. Hiervoor kleurden we een beer. Daarna kwam daar olie over zodat ons lichtje mooi door de lampion kon schijnen.

Het was leuk om te zien al die mooie lampionnen op een gezellige lampionnentocht.

 

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Ziek zijn (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week werkten we bij de mini’s rond het thema ziek zijn.

We begonnen met een verhaal waarin Jules zijn ziek vriendje bezoekt en zelf dokter wil spelen. Nadien gingen we eens kijken wat er zoal in een dokterstas zit en hebben we zelf ook een dokterstas gemaakt. En we leerden ook een leuk liedje: Hatsjoem.

 

Ook hebben we geëxperimenteerd met doktershandschoenen en rode verf. Dit was wel grappig. Schilderen met onze handen en toch werden ze niet vies.

De juf knipte er daarna de kruisjes uit voor op onze dokterstas.

 

En opeens had Jules allemaal rode vlekjes op zijn gezicht en lichaam. Nu moesten wij heel goed voor Jules zorgen.

Zelf hebben wij ook een Jules met rode vlekjes gemaakt. Hiervoor moesten we goed kunnen luisteren. De juf vertelde waar Jules een rood vlekje had en dan mochten wij dat stempelen met een wattenstaafje.

En om iedereen een beetje te foppen schilderde onze juf ook rode vlekjes op ons gezicht.

 

Om Jules goed te verzorgen had de juf watjes en zalf meegebracht om aan zijn rode vlekjes te doen.

Daarna mochten wij elkaar ook verzorgen. Op rustgevende muziek gingen we bij elkaar voorzichtig zalf op de wangen smeren. Wat deden wij dit goed.

Ook leerden we nog een versje over de rode vlekjes, die jeuken.

Op het einde van de week waren alle rode vlekjes bij Jules verdwenen, dankzij onze goede zorgen.

 

Onze juf vertelde nog een verhaal over Dikkie Dik, die pijn had en pleisters nodig had en we speelden ook nog een spel waarbij wij plakkers plakten op een prent van Jules. Maar we mochten die plakkers niet zomaar plakken. Eerst draaiden we aan het rad en we keken welk lichaamsdeel er werd aangeduid, en dan mochten wij op onze prent van Jules op de juiste plaats een plakker kleven.

 

Tijdens dit thema was er ook nog een jarige:

Hiep hiep hoera voor Elena!

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Noord- en Zuidpool (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week bleven we bij de mini’s nog in de wintersfeer. We werkten rond het thema Noord- en Zuidpool.

Als begin van het thema vertelde de juf een verhaaltje over een matroos die op bezoek ging bij de Eskimo’s. Die Eskimo’s wonen in een huis van ijs: een iglo.

Aan de hand van de wereldbol leerden we dat de Eskimo’s op de Noordpool wonen samen met de ijsberen. De pinguïns wonen op de Zuidpool.

We kleurden Eskimo’s en stempelden met blokjes een iglo, zodat onze Eskimo’s een huis hebben.

 

Ook gingen we eens kijken wat er met water gebeurd als we dat in de diepvriezer zetten. En dan deden we nog iets speciaals. We deden verf in een ijsblokjesvorm, deden er stokjes in en zetten het in de diepvriezer.

 

De volgende morgen gingen we eens kijken wat er met het water en de verf gebeurd was. Alles was bevroren en in ijs veranderd. Met de verfijsblokjes hebben we een ijsbeer geschilderd. Dit was wel speciaal: verven met een ijsblokje.  Wij vinden dat koud, maar ijsberen hebben daar geen last van. IJsberen houden van de kou zoals wij geleerd hebben in ons liedje.

 

Van de Noordpool gingen we naar de Zuidpool. Daar wonen de pinguïns. Onze juf vertelde een verhaal over 2 pinguïns en we keken naar een filmpje over pinguïns. De kleuters vonden het heel leuk om die pinguïns bezig te zien. En we kregen bezoek van een lieve pinguïn. Onze mini’s vonden dit wel wat spannend.

 

Ook maakten we samen met de kleuters van juf Tammy ijspralines.  Dit deden we door yoghurt en bessen in een vormpje te scheppen. Dit ging dan in de diepvriezer en de volgende dag konden we smullen van onze lekkere ijspralines.

 

Deze week vierden we ook nog 2 jarigen.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR MATISSE EN LUCAS!

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


winter (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week leerden we bij de mini’s over de winter.

Op maandag mochten we 2 nieuwe vriendjes verwelkomen bij de mini’s:

 

Hannah en Leon

WELKOM BIJ DE MINI’S!

 

We maakten kennis, leerden de nieuwe kleuters de gewoonten van de klas en toonden hen het speelgoed van onze klas.

 

We zijn buiten gaan kijken naar de bomen die nu geen blaadjes meer hebben en ontdekten dat wij aan onze weerkalender ook zo’n winterboom hebben waar we ons weerkaartje nu aanhangen.

En we zagen dat we door de koude wolkjes konden blazen in de lucht.

 

De juf vertelde een verhaal van uiltje die een sjaal kreeg van zijn mama, maar hij vond hem niet leuk. De sjaal kriebelde, was te lang en was oranje. Uiltje deed de sjaal kwijt en maakte dan met mama een nieuwe sjaal die niet kriebelde, net lang genoeg was en hij was blauw. De kleur die uiltje zelf gekozen had.

We leerden dat wol van een schaap komt en we leerden hierover een liedje.

We gaven Jules een warme muts, sjaal en wanten door er wol op te kleven.

We leerden hierover ook een versje.

 

We schilderen een sjaal met streepjes in 2 kleuren. We moesten die telkens afwisselen.

We speelden ook nog kleurenspelletjes, konden rijgen en hadden veel plezier met de isomochipjes in onze zandbak.

 

Deze week vierden we ook nog een jarige.

HIEP HIEP HOERA VOOR

VIOLETTE!

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Kerstmis (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Voor de kerstvakantie werkten we bij de mini’s 2 weken rond het thema Kerstmis.

De eerste week hadden we het vooral over de kerstboom en zijn versieringen.

We staken samen met alle kleuters het 2de kaarsje op de adventskrans aan.

We versierden de kerstboom en onze klas om zo in de kerstsfeer te komen..

Ook vertelde de juf een verhaal over de kerstboom van Jules.

We mochten spelen met verf onder plastic folie. We konden wrijven, tekenen, mengen, .. En dit alles zonder onze handen vuil te maken. Als we uitgespeeld waren, maakte onze juf er een afdruk van. Dit werd dan een Kerstboom die we nog konden versieren met Kerstballen.

We leerden een liedje over een kerstboom, waarbij we een kleuter versierden als een kerstboom. En we leerden het versje voor onze nieuwjaarsbrief.

Onze juf vertelde ook een verhaal over Cas, die niet alles in zijn boekentas krijgt. Wat nu? Gelukkig wil de juf helpen als hij het haar vraagt. We bespreken met onze kleuters dat het niet erg is als iets nog niet lukt, je kan dan hulp vragen. En we oefenen hoe we dat kunnen doen.

Wat we ook deden was onze liedjes voor het Kerstconcert oefenen. En op vrijdag 15/12 was het dan zover. Iedereen heeft fantastisch gezongen en het werd een mooi en sfeervol Kerstconcert!

 

De tweede week hadden we het dan vooral over de kerststal en het kerstverhaal.

We staken samen met alle kleuters het 3e kaarsje op de adventskrans aan.

We gingen het Kerststalletje bekijken. Wie zijn al die figuren die er allemaal bij horen? De juf vertelde het verhaal van het kindje in de stal.

We rangschikten sterren van groot naar klein en we maakten ook zelf een Kerststal. Hiervoor moesten we een ster uitprikken, kleuren en kleven met watten.

En we oefenden elke dag onze nieuwjaarsbrief.

Tijdens deze week vierden we ook nog een verjaardag.

HIEP HIEP HOERA VOOR SEPPE!!!

 

Ook vierden we met alle kleuters samen feest.

De juf vertelde het laatste deel van ons adventsverhaal: Het lelijke schaapje. Gelukkig eindigde het wel mooi.

We mochten feesten met hapjes en drank en we keken samen naar een film Het was supergezellig.

Tijdens ons kerstfeest werden ook de 4 kleuters die na de kerstvakantie overstappen naar juf Rita in de belangstelling gezet. Ze kregen een appelkroon, een gouden doosje, een applaus en er werd voor hen gezongen.

Lina, Seppe, Elias en Maxwell

Veel plezier bij juf Rita!

 

 

Fijne feestdagen en een super 2018!

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Sinterklaas en Zwarte Piet (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije weken stond alles bij de mini’s in het teken van de Sint. De klas was versierd, er waren boekjes over de Sint, we speelden spelletjes,  we hebben veel liedjes gezongen, we konden met pakjes in de schoorsteen gooien en we konden ons verkleden in Sint of Zwarte Piet.

 

De juf vertelde een verhaal van Jules die een nieuwe mijter maakt voor de Sint en wij vonden dit knap van Jules.

Zelf hebben wij een Sint gemaakt door stukjes rood papier te knippen en op een driehoek te kleven. Daarna hebben we een foto van onszelf erop geplakt en onszelf ook een baard gegeven. Nog een staf erbij en onze Sint was klaar. Onze juf maakte er een kroon van.

 

Spelen met de baard van Sinterklaas vonden wij wel leuk. Onze juf had Sinten zonder baard op de tafel gekleefd. Daaronder kwam scheerschuim en op muziek mochten wij volop experimenteren. Dit was dolle pret.

 

Ook hebben we een Zwarte Piet gemaakt. Eerst hebben we zijn gezicht zwart gemaakt met houtskool. Dit was iets leuks, we werden zelf een beetje Zwarte Piet want de houtskool kwam niet alleen op ons blad, maar ook op onze handen en gezichten. Daarna hebben we zijn muts nog versierd met stukjes papier en een pluim.

 

We leerden ook over gevoelens met prenten van Zwarte Pieten die allerlei dingen meemaakten.

We zagen ook een prent van kindjes bij de Sint. Er waren blije, verdrietige en bange kindjes. Zo konden we ook vertellen over bang zijn voor de Sint en Zwarte Piet.

 

Ondertussen was ook de advent begonnen en staken we samen met alle kleuters en de juffen het eerste kaarsje op de adventskrans aan en luisterden we naar het eerste deel van het verhaal over het lelijke schaapje.

 

we knutselden een schoen en op dinsdag 5 december konden we die dan eindelijk zetten. Ze werden gevuld met klontjes, wortels, een appel en zelfs een raap. SPANNEND!

De volgende morgen vonden we in onze klas chocolade ventjes, koekjes en cadeautjes.

 

DANK U SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET!

 

En dan op woensdag 6 december was het dan zover. Onze Sintpuzzel was af en dus kwamen de Sint en Zwarte Piet op bezoek.

Samen met alle kinderen en de juffen en meesters vierden we feest in de turnzaal. We hebben liedjes gezongen en de pietendans gedanst. Daarna heeft bijna iedereen de Sint een handje gegeven en wie dat toch niet durfde, heeft eens naar de Sint gezwaaid. Knap hoor!

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Gaatjes (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week werkten we bij de mini’s rond het thema gaatjes.

Om deze week in onze klas te komen moesten we door een gaatje binnenkruipen. Eens in onze klas zijn we begonnen met het zoeken naar gaatjes in onze klas en we bekeken de spulletjes die de kleuters bijhadden.

We hebben gaatjes gestempeld door met verschillende kokertjes te stempelen.

We keken en luisterden naar het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg. Dit is een rups die maar niet genoeg kan krijgen van eten. Ze eet een hele week overal gaatjes in. Dan gaat ze rusten en wordt uiteindelijk een mooie vlinder.

Wij schilderden een rode appel en prikten er een gaatje in zodat er een rups kon doorkruipen.

We leerden een liedje over gaatjes zoeken, hierbij speelde de juf op haar blokfluit, die had ook allemaal gaatjes.

Op een morgen had Jules sokken aan met gaatjes in en leerden we daar een versje over.

Op een prent van Jules met allemaal gaatjes in zijn kleren mochten we stukjes stof kleven om ze te repareren.

De juf vertelde ook nog het verhaal van een gaatje. Dit is een verhaal waarin gezocht wordt naar een gaatje. Er worden allemaal gaatjes getoond die niet het juiste gaatje zijn. Uiteindelijk blijkt het over het gaatje in onze buik te gaan. Natuurlijk moesten we ook eens nakijken of wij ook allemaal een gaatje in onze buik hebben. En ja hoor, iedereen heeft een gaatje in zijn buik. Zelfs de juf.

 

Tijdens deze week was er ook nog een kleuter jarig.

HIEP HIEP HOERA VOOR LINA!

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Fluo (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week werkten we bij de mini’s rond het thema fluo.

Op maandag mochten we twee nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas.

 

Welkom bij de mini’s Elias en Lucas Lee!

 

We maakten kennis, leerden de nieuwe kleuters de gewoonten van de klas en toonden hen het speelgoed van onze klas.

We kleurden met geel waskrijt en gingen er met blauwe verf over..

We leerden een versje over fluo, we zongen ons fluolied .We bekeken ook nog een praatplaat over zichtbaar zijn in het donker, waarop de auto’s en de fietsers hun lichten aanhadden en de voetgangers en fietsers een fluovestje aanhadden.

Op woensdag zijn we samen met de kleuters van juf Rita op fluowandeling gegaan. Onderweg hebben we nog eens geoefend op oversteken op het zebrapad. We wandelden naar de tunnel onder de spoorweg en konden daar merken dat als we in het donker met lampen op onze fluovestjes schijnen, ze oplichten en we ze goed kunnen zien.

Dit hebben we daarna ook nog eens in onze klas ondervonden.

Onze juf nam foto’s van ons met een fluovestje aan. Dit fluovestje mochten wij dan inkleuren met een fluostift. Deze foto kwam op een zwart blad en we maakten een kader  door er stukjes fluopapier dat wij gescheurd hadden rond te kleven.

Ook hebben we nog met fluoverf gestempeld.

Onze kleuters zijn nu helemaal overtuigd van het belang van het dragen van een fluovestje.

 

Fluo-groetjes,

 

juf Els

laden...


Grootouders (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De laatste week voor de herfstvakantie werkten we bij de mini’s rond het thema: ‘Grootouders’. Dit naar aanleiding van ons Grootouderfeest.

 

We zijn begonnen met het kijken naar de foto’s van de grootouders die de kleuters bijhadden. Onze kleuters vertelden hoe ze hun grootouders noemen en wat ze leuk vinden om met hun grootouders te doen.

 

Dan gingen we logisch rangschikken. We moesten prenten opkleven in de juiste volgorde. Van baby tot oma of opa.

 

De juf vertelde een verhaal over Jan die op bezoek gaat bij zijn oma en opa. Jan helpt opa in de tuin bij het opruimen van de blaadjes en het plukken van  kersen. Daarna mag Jan oma helpen om de lekkerste kerstentaart van de wereld te bakken.

 

We speelden een spel waarbij we moesten gooien met de dobbelsteen en kijken hoeveel stippen erop staan: 1 , 2 of 3. Dan mochten we evenveel kersen in onze taart kleven.

 

Natuurlijk hebben we ook nog geoefend voor ons lied en dansje op het Grootouderfeest.

 

En op woensdag 25 oktober was het dan zover: ons Grootouderfeest! Het was een heel leuke voormiddag. Onze kleuters hebben eerst gedanst en gezongen voor de grootouders. Daarna ging iedereen in groepen verschillende activiteiten doen: knutselen, geluidenlotto, kijken naar Tik Tak en spelletjes spelen in de turnzaal.

Onze kleuters vonden het geweldig om samen met hun grootouders te spelen.

 

Tussendoor konden de kleuters en grootouders ook genieten van een tasje koffie of thee, een glaasje fruitsap en een lekker stukje cake.

Bedankt aan de mama’s en papa’s die voor ons feest al dat lekkers gebakken hebben. En ook bedankt aan onze helpers die ervoor gezorgd hebben dat iedereen werd voorzien van drinken en cake.

 

Op donderdag kwam de schoolfotograaf. Onze juf vertelde eerst een verhaal over Jules die met zijn klas op de foto gaat.

Dan was het onze beurt om op de foto te gaan. Eerst mochten we ieder om beurt alleen op de foto en dan volgde onze klasfoto. We waren net echte fotomodellen.

Terug in de klas knipte de juf foto’s van de kleuters in 4 en mochten ze die terug in elkaar puzzelen. Niet altijd gemakkelijk, maar het is toch gelukt.

 

De juf vertelde ook nog een verhaal van Jules en zijn grootouders. Bomma en bompa van Jules wonen ver weg en komen logeren. Iedereen is druk in de weer om alles voor te bereiden.

En we hebben geprofiteerd van het mooie weer om nog wat extra buiten te spelen.

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Herfst (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het thema ‘Herfst’.

De eerste week werkten we vooral rond de bomen, blaadjes en de herfstvruchten.

De juf vertelde een verhaaltje over Olivier. Een beertje dat een mooi geel blaadje volgt en zo verdwaalt in het bos. Gelukkig vindt hij door naar mama en papa te brullen de weg weer terug.

We leerden een liedje en dansje over vallende blaadjes en gingen zelf herfstblaadjes maken door zijdepapier te scheuren en op zelfklevende folie te plakken.

Ook was er een verhaal over Jules die met zijn opa een wandeling maakt in het bos, plotseling begint het eikels te regenen. Gelukkig heeft opa een oplossing: zijn paraplu.

Wij hebben ook een paraplu gemaakt door met stiften op een koffiefilter te tekenen. En dan gingen we toveren. Door de filter in water te houden vloeiden de kleuren mooi in elkaar.

Een herfstwandeling mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Samen met de kleuters van juf Rita gingen we op stap.

We zocht naar blaadjes, eikels, kastanjes, enz. voor onze herfstbak in de klas.  Ook hebben we mooie paddenstoelen gezien.

Al stempelend met wattenstaafjes toverden we een kale boom om in een mooie herfstboom. Het werden echte kunstwerkjes.

 

De tweede week ging vooral over herfstdieren.

De juf vertelde een verhaal over 3 kleine uiltjes, waarna wij zelf een uiltje geknutseld hebben van een bordje. Eerst mochten we watten kleven en daarna de andere kant schilderen. Als alles droog was konden we samen met de juf onze uil vouwen en voorzien van ogen en een bek.

Op dinsdag kregen we bezoek in onze klas van 2 spinnen. Gelukkig zaten ze in een bakje en konden wij ze eens goed bekijken.  Wij hebben dan een liedje geleerd over de spin die een web maakt. Ook hebben we nog spinnenwebben gemaakt door te knikkerverven, en met onze vinger hebben we daar een spin in gestempeld. De juf vertelde ook nog een verhaaltje over Jonnie. Dit is een lieve spin, maar niemand weet dit, alleen wij.

We gingen ook egeltjes op een blad kleven, maar dit mocht niet zomaar door elkaar. We moesten mooi het patroon afmaken: groot – klein – groot – klein.

En er was ook nog  het toneel waar we naartoe geweest zijn: ‘Van een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.’

Het was een hele leuke voorstelling waar onze kleuters enorm van genoten hebben.

 

 

Groetjes,

 

Juf Els

laden...


Mijn dier (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Naar aanleiding van de Werelddierendag op 4 oktober werkten we vorige week rond het thema : Mijn dier.

We zijn begonnen met liedje waarin Jules vertelt welk dier hij graag wil hebben.

Geen hond, geen poes, zelfs geen papegaai maar wel een KROKODIL.

 

Dan hebben we een speciale hond gemaakt. Eentje die je kort en lang kan maken. Het hoofd en het achterlijf hebben we geschilderd en de buik hebben we samen met de juf gemaakt. Hiervoor maakten we een muizentrapje door middel van het vouwen van papier.

 

We vertelden een verhaal van Jules waarin hij gaat wandelen met zijn hond en ze iets horen ritselen in de struiken. Dit blijkt een egeltje te zijn. En Jules ondervindt dat een egel niet zo zacht is als zijn hond, maar kan prikken met die stekels.

Wij hebben dan een egel stekels gegeven door te knippen. 

En we hebben nog een spelletje gespeeld met de popjes van Jules. De kleuters moesten het juiste popje op de juiste plaats in de rij zetten aan de hand van de begrippen voor, achter en tussen.

 

Onze kleuters hadden foto’s bij van hun huisdieren en mochten hierover vertellen. Jules vertelde over zijn vis.

We hebben nog een liedje geleerd over een vis en een spelletje gespeeld waarbij de kleuters vissen moesten sorteren volgens grootte. De kleine vissen in de viskom bij de kleine Jules en de grote vissen in de viskom bij de grote Jules. Ook konden ze vissen schubben geven met de plasticine.

Vissen blazen bellen en dat hebben wij dan ook eens gedaan, maar wij hebben speciale bellen geblazen die kleur achterlaten op ons blad. Het was leuk maar niet zo gemakkelijk.

 

We hebben ook nog het verhaal verteld van  Hanna en Witje.

Jules  vindt plots een konijn en zijn tuin en wil er voor zorgen, maar dan komt het baasje van het konijn en moet Jules het konijn afgeven. Maar hij mag natuurlijk altijd op bezoek komen.

Wij hebben dan gestempeld met sponsjes in een sjabloon en maakten zo een konijn.

En zijn ook eens gaan kijken bij juf Tammy in de klas want daar kwam het konijn van Sid op bezoek. Wat een mooi konijn. Bedankt voor het bezoek mama en Vlekje.

 

Groetjes,

Juf Els

 

 

laden...


Mmm, lekker fruit (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week werkten we in onze klas rond het thema fruit.

De juf had appels, peren en druiven meegebracht en wij mochten er natuurlijk eens van proeven.

 

Samen met de kleuters van juf Rita zijn we eens gaan kijken naar de appelboom in het tuintje van het 1e en 2e leerjaar. Er hingen niet meer zo veel appels aan en de appels die er nog waren hingen heel hoog. Daar konden we dus niet zomaar aan. Gelukkig stond er nog een ladder en hadden we ook een speciale stok om appels te plukken.

Op woensdag hebben we dan samen met de kleuters van juf Rita appelmoes gemaakt.

De juffen schilden de appels en sneden ze in partjes en wij mochten ze nog verder in stukjes snijden.

Alles ging in een pot en de juffen maakten er appelmoes van.

Na de speeltijd was de appelmoes klaar en mochten wij er allemaal van proeven. Mmm, dat was lekker.

 

We hebben deze week ook een appelboom gemaakt, eerst stempelden we met proppen papier de kruin. Voor de appels kregen we rode stukjes papier waarvan we propjes moesten maken. Die kleefden we dan in de kruin en klaar was onze appelboom.

 

Met plasticine hebben we druiven geboetseerd. Het was nog niet zo gemakkelijk om bolletjes te rollen met de plasticine.

 

Ook hebben we met verf getoverd om onze peer kleur te geven. We deden verf op de ene helft, vouwden ons blad toe en moesten dan goed wrijven. Ons blad ging terug open en heel onze peer was gekleurd.

 

We hebben ook nog een filmpje gezien over een appeltaart, een versje over appels geleerd, het juiste prentje bij dezelfde schaduw gezocht en een spelletje rond de plaatsbegippen gespeeld.

 

Groetjes,

Juf Els

 

 

laden...


Verkeer (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije week werkten we bij de mini’s rond het thema verkeer naar aanleiding van de ‘strapdag’.

 

We zijn de week begonnen met feesten voor de verjaardag van Maxwell.

HIEP HIEP HOERA VOOR MAXWELL!

 

Daarna mochten de kleuters met autootjes door de verf rijden, dit vonden ze leuk. En we vertelden het verhaal ‘Gewonnen’: een leuk prentenboek over kinderen in voertuigen die allemaal denken dat ze de race gaan winnen. En wat blijkt ze zitten allemaal op de draaimolen.

 

De kleuters hadden ook zelf speelgoedvoertuigen bij. Ze konden daarmee samen spelen en leerden zo hun speelgoed delen.

 

We leerden over de kleuren door een spel waarbij de kleuters de auto’s in de juiste kleur garage moesten parkeren.

 

Op woensdag leerden we over oversteken. We kleefden een zebrapad en we gingen op pad samen met de kleuters van juf Rita. Aan de hand van een liedje leerden we oversteken en we bekeken ook de verkeersborden die we onderweg tegenkwamen.

 

Op donderdag keken we een filmpje over Jules op zijn fiets en vertelden we bij een praatplaat over het verkeer.

Rood is stoppen wisten onze kleuters. We hebben dan met rood gestempeld op een blad en daarna werd er een stopbord van gemaakt.

 

En op vrijdag was het ‘strapdag’ en mocht iedereen  een fiets of step meebrengen. We hebben op onze speelplaats en de grote speelplaats gefietst. We leken wel echte fietskampioenen.

 

Groetjes,

 

Juf Els

laden...


Ik ben al groot! (Kmini)

Hallo allemaal,

 

Vorige week werkten we bij de mini’s  rond het thema: ‘Ik ben al groot’.

Natuurlijk moesten we dan iedereen eens meten. Wie is de grootste,  wie de kleinste?

 

We gingen ook eens kijken hoe wij er uitzien. We hebben allemaal een hoofd, een buik, armen en benen, …  en toch zien wij er verschillend uit.

Onze juf had ook tekeningen bij van Jules in zijn blootje. Wij hebben ze gekleurd en daarna knipte onze juf die gewoon in stukken. Wij moesten de tekening daarna terug in elkaar puzzelen.

Het liedje van hoofd, schouders, knie en teen was ook een hit in de klas. En om tot rust te komen hebben we elkaar gemasseerd.

 

Jules had deze week ook last van zijn neus. Altijd maar snottebellen. Daarom hebben we samen met Jules geleerd hoe we onze neus moeten snuiten.

We hebben een prent van Jules gekleurd en hem een zakdoek gegeven.

 

Op een morgen toen we Jules uit zijn bed haalden merkten we dat zijn broek nat was. Jules had pipi in zijn broek gedaan. Samen hebben we hem een droge broek gegeven en de kleuters vertelden dat hij op het potje of toilet pipi of kaka moet doen. Wij kunnen dat al, want wij zijn al groot.

Samen met juf Maryse hebben we nog een kleurenspelletje gespeeld met de onderbroeken van Jules en bij de juf speelden we een telspelletje.

 

Samen met Jules hebben we ook nog geleerd hoe we onze jas moeten aandoen. Want ondersteboven en achterstevoren zoals Jules deed moet het zeker niet.

We hebben goed geoefend, en nu kunnen we het allemaal!

 

Groetjes,

 

Juf Els

laden...


Naar school, vriendjes (Kmini)

Hallo iedereen,                                                                                    

 

Welkom op de blog van de mini’s.

Ook dit jaar kan je hier lezen over het reilen en zeilen in de klas. Bekijk ook zeker de foto’s op de site.

 

De eerste week van het schooljaar is er al veel gebeurd. We hebben kennis gemaakt met elkaar, met de juf  en natuurlijk ook met Jules.

We hebben alle hoeken van onze klas verkend. We leerden al samen spelen, speelgoed delen en ook opruimen.

Het ochtendritueel werd aangebracht en we kozen een kindje van de dag uit de ‘gouden doos’.

We leerden ook onze foto’s gebruiken om te kiezen waar we gaan spelen.

 

In onze klas zijn er jongens en meisjes, maar wie is een jongen en wie een meisje? De kleuters mochten hun foto bij de juiste prent komen leggen. En we zijn tot de conclusie gekomen dat er meer jongens in onze klas zijn dan meisjes.

 

We hebben een portret gemaakt van Jules. Hiervoor mochten we stukjes oranje papier kleven onder Jules zijn hoofd.

 

Voor onze verjaardagskalender hebben we allemaal een hoedje van papier mogen versieren. Natuurlijk hebben we dan ook het liedje 1,2,3,4 hoedje van papier gezongen.

 

En op het einde van de week hebben we nog gefeest in onze klas. Elias was in augustus jarig maar we vierden het nu in de klas.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR ELIAS!

 

 

Groetjes,

 

Juf Els

laden...


Vakantie (Kmini)

Hallo iedereen,

De laatste week van het schooljaar waren we bij de mini’s al volledig in vakantiestemming.

De juf bracht een aftelkalender mee om samen af te tellen naar de vakantie. Elke dag mocht het kindje van de dag een papiertje afscheuren.

De juf vertelde verhaaltjes over Dribbel en Dikkie Dik op het strand en onze poppenkamer was omgetoverd tot een strand met een strandtent, handdoeken en strandballen. De kleuters hadden er dolle pret.

 

Op woensdag gingen we al eens op bezoek bij juf Rita om zo onze klas voor volgend schooljaar te leren kennen.

 

Op donderdag gingen we samen met de hele school naar de kerk voor de eindviering. Het thema van deze viering was: We vliegen de vakantie in.

 

En op vrijdag was het dan de laatste schooldag. We deden een laatste keer het ochtendritueel en kozen een kindje van de dag. Dan nog een laatste spelmoment in de klas.

Na de speeltijd vierden we met de hele school de jarigen van de maanden juni, juli en augustus. Daarna namen we afscheid van de kinderen van het 6e leerjaar. Ten slotte namen we afscheid van elkaar.

 

Lieve vriendjes, bedankt voor het fijne schooljaar!

 

Ik wens jullie ten slotte allemaal een deugddoende vakantie.

 

Groetjes,

 

juf Els


De eend van Jules (Kmini)

Hallo iedereen,


De voorbije week werkten we bij de mini’s rond het thema: De eend van Jules.

 

De juf begon met het verhaal te vertellen. Jules heeft een nieuwe trui gekregen met een eend op. Hij is enorm trots. Maar als hij zijn trui heeft aangedaan is de eend plots verdwenen. Jules gaat op zoek. Waar zou die eend toch kunnen zijn?

Dit verhaal werd deze week nog een aantal keer herhaald. We bekeken ook detailfoto’s en zochten waar ze in het boek staan.

We hebben deze week ook eendjes gevist in de watertafel. Werken met zo’n hengel is nog niet altijd gemakkelijk.

Ook speelden we gezelschapspelletjes met eendjes. Eentje met een dobbelsteen waarbij we moesten tellen hoeveel eendjes we in de vijver mochten zetten en Eendenpas: een spel waarbij we goed moesten kijken en dezelfde eend zoeken.

En natuurlijk hebben we ook het liedje ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ gezongen.

 

Op woensdag kregen we bezoek van juf Tammy en Pepijn. Juf Tammy trakteerde alle kleuters op een lekkere dierenwafel.

Bedankt voor jullie bezoek

juf Tammy en Pepijn!

 

Tijdens dit thema hebben we ook nog jarigen gevierd.

HIEP HIEP HOERA VOOR

ROBBE, CORALIE, MALIN EN

ARJEN!

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


kleurenkunst (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het thema kleurenkunst.

We zijn begonnen met het kijken naar een filmpje over Nijntje in het museum. Nijntje gaat op stap naar het museum en ziet allerlei mooie kunstwerken.

 

Net als Nijntje willen wij ook wel zelf kunstwerken maken. 

We kleurden een hoofd van Nijntje in onze lievelingskleur, en we lieten ons  inspireren door een mobiel die Nijntje in het museum gezien had. Die bestond uit gele sterren, een blauwe maan en een rode zon.

Wij hebben dan ook rond deze kleuren gewerkt. We zochten aan de hand van een liedje voorwerpen in die kleuren in de klas. Ook maakten we door middel van verschillende technieken: stempelen, kleven en kleuren onze eigen sterren, zon en maan.

 

Het schilderij van Mondriaan dat Nijntje zag in het museum vonden we ook wel interessant. Deze schilder schildert enkel met rood, blauw, geel en zwart. Wij maakten zelf zo’n Mondriaan kunstwerk.

We schilderden de vakken in het rooster in met rood, blauw of geel naargelang de juf stippen had gezet in de vakken. Zo had elke kleuter een eigen uniek kunstwerk.

 

De juf vertelde ook het verhaal van ‘Jules kiest geel en blauw’. Dit verhaal gaat over het mengen van kleuren. Dit hebben we dan natuurlijk zelf geprobeerd. De juf deed geel water in 1 glas en blauw water in een ander glas. In het midden kwam een leeg glas. Langs een stuk huishoudpapier kwamen het gele en het blauwe water in het middelste glas en daar werden ze toch wel samen groen zeker.

Wij toverden ook zelf groen aan de hand van een versje: ‘Hokus pokus met een zoen, blauw en geel wordt samen groen.’

 

Tijdens dit thema vierden we ook heel wat jarigen:

HIEP HIEP HOERA VOOR

NATHAN, LEWIS, GLORIA, KOBE

LEYSSEN, SARAH en KOBE

BOYEN!


 

Ook werd er nog een baby’tje geboren.

Jacob werd de grote broer van Otis

Proficiat!

 

 

Groetjes,

 

juf Els


Onderwaterwereld (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije twee weken werkten we bij de mini’s rond het thema onderwaterwereld. 

Juf Lara die 2 weken met onze kleuters kwam spelen en werken had de klas helemaal ingekleed in het thema. De poppenkamer was veranderd in een zee met bootjes en duikbrillen, en we konden er visjes vangen. In ons rusthoekje konden we luisteren naar de geluiden van de zee en kijken naar de visjes.

Tijdens de eerste week lag het accent vooral op de zee en zijn bewoners

We kregen drie nieuwe vriendjes in onze klas: Julia, Jet en Jokie. Dit waren de 3 visjes die juf Lara bijhad en wij mochten er namen voor verzinnen.

Ook kwam er een levende krab op bezoek. Dit maakte heel wat indruk op onze kleuters.

We leerden heel wat bewoners van de zee kennen: vissen, een krab, een zeepaardje, een octopus, een inktvis, een zeester, …

Tijdens de tweede week werkten we rond de boeken van Klein wit visje.

 

Deze week kwam er nog een nieuw vriendje in onze klas.

Welkom bij de mini’s Lina!

 

We zochten de schaduw van de zeedieren, we sorteerden op kleur, we gingen bellen blazen met water en zeep en ook nog bellen blazen met verf. We oefenden plaatsbegrippen met het visje en we leerden liedjes.

 

Tijdens deze week was er ook nog een kleuter jarig.

HIEP HIEP HOERA VOOR JACOB!

 

Bedankt juf Lara voor deze twee leuke en leerrijke onderwaterweken.

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Hawaï (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s naar ons schoolfeest toe en dus rond het land dat wij gekozen hadden: Hawaï.

 

Tijdens de eerste week hadden we het vooral over bloemen en onze mama’s want moederdag kwam er aan. Al onze kleuters brachten een foto van hun mama mee waarbij ze mochten vertellen wat ze graag doen met hun mama. Daarna kwam die foto aan de kast te hangen. Die kast is nu omgedoopt tot mama-kast.

 

We hebben natuurlijk ook een cadeautje voor onze mama’s gemaakt. Daarvoor gingen we eerst met nat krijt een blad volkleuren. Daarna moesten we dezelfde kleur, maar een donkerdere tint van bloemetjes  zoeken die we op ons blad mochten leggen. Dan ging ons blad nog door de lamineermachine en voilà, we hadden een onderlegger voor mama.

 

Op woensdag was het openklasdag en brachten ons mama’s en papa’s een bezoekje aan onze klas.

Wij vonden het superfijn om eens met mama  en papa te spelen in onze klas.

Bedankt aan iedereen die een bezoekje gebracht heeft aan onze klas. Het was fijn dat jullie er waren.

 

Tussendoor hebben we natuurlijk ook geoefend voor ons dansje op het schoolfeest.

 

Tijdens de tweede week hebben we het gehad over palmbomen want die groeien op Hawaï. We hebben dan ook samen palmbomen geknutseld. Voor de blaadjes moesten we knippen geven in een blad. En voor de stam gingen we papier scheuren.

Aan die palmbomen groeien kokosnoten en die hebben we dan ook eens bekeken, eraan gevoeld en ervan geproefd.  Dit was wel een speciale smaak en niet iedereen vond het lekker.

En wat associëren we nog met Hawaï? Ananas natuurlijk. We hebben ananas geproefd. Dit viel beter in de smaak bij de kleuters.

We hebben ook ananassen  geknutseld door te schilderen op bubbelplastiek en dit dan af te drukken op een  blad.

 

Natuurlijk hebben we tussendoor nog veel geoefend voor ons dansje. Op vrijdag was het generale repetitie en mochten we al eens op het podium. Spannend. We konden dan ook de nummertjes van de andere klassen eens zien.

 

En dan was het zover. Op zaterdag was het schoolfeest. Rozenregen Airlines  trok onder een stralende zon veel bezoekers. Onze mini’s hebben in hun Hawaïrokjes en met hun bloemenkransen super gedanst.  Bravo aan mijn kleine Hawaïaantjes. Ik ben supertrots op jullie.

 

Groetjes,

 

Juf Els

laden...


Goudlokje en de drie beren (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije week werkten we bij de mini’s rond het verhaal van Goudlokje en de drie beren.

De juf begon met het verhaal te vertellen. Eigenlijk is Goudlokje toch wel een deugniet. Zij gaat zomaar binnen in het huis van de beren, maakt het stoeltje stuk, eet van de berenpap en gaat dan nog lekker slapen in het bedje van kleine beer.

Daarna mochten we met rolletjes en gele verf de krullen van Goudlokje stempelen.

Ook leerden we liedjes over Goudlokje en de drie beren: eentje waarbij we konden uitbeelden met onze vingers en handen en een aangepaste versie van het liedje Ik zag 2 beren.

Op woensdag mochten we bij juf Rita mee gaan kijken naar een dia’s over het verhaal van Goudlokje en de drie beren. Onze kleuters kenden het verhaal al heel goed.

Terug in onze klas gingen we schilderen met waterverf over een foto van een bos. Daar komen de 3 beren op die we mooi gekleurd hebben. Zo maakten wij onze eigen versie van 3 beren in een bos.

Ook maakten we berenpuzzels, speelden we met speelgoedberen, gingen we die beren wegen op de balansweegschaal en speelden spel waarbij we de spulletjes bij de juiste beer moesten leggen. De kleine spulletjes bij de kleine beer, de middelgrote spulletjes bij de mama beer en de grote spullen bij papa beer. De begrippen klein, middelgroot en groot werden deze week dan ook vaak gebruikt. Net zoals we deze week ook vaak tot 3 hebben geteld.

Op vrijdag hebben we dan samen met de kleuters van juf Rita berenpap gemaakt. We maakten een versie met koeienmelk en een versie met sojamelk. We konden zien dat de sojamelk er iets donkerder uit ziet dan koeienmelk. En we merkten dat onze juffen konden toveren, want van witte melk, witte suiker en wit puddingpoeder kunnen onze juffen gele berenpap maken. Straf hé!

Als de berenpap goed afgekoeld was mochten de kleuters proeven en ze vonden het lekker.

Tijdens dit thema was er ook een kleuter jarig.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR NANT!

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Boerderij (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het thema boerderij.

 

Op dinsdag kwamen er 3 nieuwe vriendjes bij in onze klas.

Welkom bij de mini’s  Elias, Mathis en Maxwell!

 

Juf Lara die 2 weken met onze kleuters kwam werken en spelen had onze klas helemaal ingekleed in het thema boerderij. Onze poppenkamer was zelfs veranderd in een boerderij met echt hooi. De kleuters vonden spelen in het hooi ongelooflijk leuk. Sommigen verstopten zich zelfs helemaal in het hooi.

 

De eerste week lag het accent op de boerderij in het algemeen. De kleuters mochten met de tractors door de verf rijden, schilderen met hooi, … We deden ook een blotevoeten pad door gras, stro, modder en als laatste door water om onze voeten terug proper te maken, wat een belevenis.

 

Tijdens deze week was er ook een kleuter jarig:

HIEP HIEP HOERA VOOR ELEONORE!

 

Tijdens de tweede week lag het accent vooral op de dieren van de boerderij.

We mochten stempelen met pootafdrukken van dieren, watjes kleven op schaapjes, schilderen met eendjes op muziek, een koe melken, eendjes vissen, centen in een spaarvarken steken en nog veel meer.

 

Ook leerden we nog liedjes over een koe en een kalfje en nog een ander liedje over alle dieren van de boerderij.

 

Bedankt juf Lara voor deze twee leuke en leerrijke boerderijweken.

 

Groetjes,

 

juf Els


Pasen (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De laatste 2 weken voor de Paasvakantie werkten we bij de mini’s rond het thema Pasen.

Samen met dit thema openden we ook de jeugdboekenweek. Daarom keken we samen met alle kleuters naar het digitale prentenboek: De koe die een ei legde. Wat een gek verhaal, een koe die een ei legt, daar hadden we nog nooit van gehoord.

In onze klas versierden we samen een paasboom met eitjes, en ook de rest van de klas werd aangekleed in het thema.

De juf had allerlei materialen bij om te spelen: eieren, mandjes, dozen, boekjes, ei puzzels, enz.

We hebben eieren geproefd, een liedje geleerd over een kip en een kip beschilderd door er eitjes over te laten rollen. Deze kippen gebruikten we dan om ons paasmandje te maken.

Ook gingen we eitjes sorteren volgens kleur en grootte, niet altijd gemakkelijk, maar onze kleuters oefenden flink.

 

Op dinsdag kwamen er echte uilen op bezoek in school. Er waren kleine en grote uilen. Wij mochten allemaal één van de kleine uilen aaien en de juffen mochten met de grote uil op de foto.

 

Op woensdag gingen we naar ‘Het Kleuterparadijs’. In de sporthal kunnen we dan spelen op springkastelen, trampolines, rijden met fietsen en steps en klimmen en bouwen met wescoblokken. We hebben ons goed geamuseerd en moe maar voldaan konden we terug naar school. Bedankt aan de chauffeurs die ons naar het kleuterparadijs en ook weer terug naar school brachten!

 

De tweede week zijn we begonnen met een lentewandeling, samen met de kleuters van juf Rita en juf Nele. We hebben onderweg veel bloemen en bloesems gezien.

In de klas had de juf een aftelkalender bij. Elke dag mochten we een prentje inkleuren en zo konden we aftellen naar ons Paasfeest.

 

We leerden nog een liedje over stippen op een ei, waarbij we de kleuren oefenden. We stempelden met onze vinger en van die vingerafdrukken toverde maakte de juf kuikentjes. En we rangschikten eitjes van klein naar groot.

 

Op woensdag was het ‘voorleesdag’. Twee mama’s kwamen boekjes in het thema Pasen voorlezen.

Bedankt aan iedereen die kwam voorlezen, het was superleuk!

 

En op vrijdag vierden we samen met alle kleuters ons Paasfeest. Eerst gingen we samen ontbijten. We kregen sandwiches en fruitsap of chocomelk. Dan gingen we kijken en luisteren naar het Paasverhaal en speelden juf Nele en onze juf nog Tik Tak. Maar wat onze kleuters het allerleukste vonden was dat de Paasklokken allemaal eitjes hadden laten vallen op de speelplaats die ze mochten rapen. Dat was dolle pret. En om onze feestvoormiddag af te sluiten vierden we met de hele school nog samen de jarigen van de maand.

 

Groetjes,

juf Els

 

 

laden...


De wiebelbillenboogie (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het prentenboek: ‘De wiebelbillenboogie’ van Guido Van Genechten

 

Op maandag kwamen er 2 nieuwe vriendjes bij in onze klas.

welkom bij de mini’s Malin en Nathan!

 

Eerst mochten deze vriendjes een beetje wennen en dan zijn we van start gegaan met ons thema.

Om te beginnen heeft de juf het boek verteld. Onze mini’s vonden het geweldig en dit boek werd dan ook regelmatig herhaald.

Via volgende link kan u een digitale versie van het prentenboek bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=D6ItyRgzH_A

Een olifant is grijs hebben we gezien en wij hebben dan ook onze papieren olifant grijs getoverd door scheerschuim en zwarte verf te mengen.

We leerden ook een liedje over familie olifant en dansten de wiebelbillenboogie.

https://www.youtube.com/watch?v=H-7Xu7KUvZM

We speelden met de olifanten en oefenden de plaatsbegrippen: voor, achter, naast, tussen.

Net als de olifanten in het boek gingen we op bananenzoektocht en aten gebakken bananen. We maakten onze eigen indianenkroon door pluimen te kleuren en verfafdrukken te maken van de poten van speelgoedolifanten.

De olifanten in het boek gingen ook in bad met heel veel schuim en dus ook veel zeepbellen. Onze juf heeft voor ons zeepbellen geblazen, die wij dan mochten vangen.

Zeepbellen zijn rond en wij hebben dan eerst met onze armen en handen rondjes gemaakt en daarna mochten we rondjes tekenen rond een tekening van de olifanten in bad.

Naar aanleiding van Vaderdag brachten de kleuters een foto mee van hun gezin en mochten ze daarover vertellen. Al deze foto’s hebben we verzameld in een boek, zodat ze deze nog regelmatig kunnen bekijken. En natuurlijk hebben wij voor de papa’s een cadeautje gemaakt: een pennenhouder helemaal in het thema van ons boek. We schilderden een houten blokje, kozen een pluim, plakten oogjes en een mond en voilà we hadden een indiaan.

En om ons thema af te sluiten toverde de juf ons nog om in indiaantjes, en konden we met indianenstrepen en onze indianenkroon naar huis.

 

Groetjes,

 

juf Els

laden...


Circus (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Tijdens 2 weken voor de krokusvakantie werkten we bij de mini’s net zoals in de andere kleuterklassen rond het thema circus. Dit naar aanleiding van carnaval.

We openden samen het thema met een clown (juf Rita) die dacht dat ze kon goochelen maar duidelijk nog wat moest oefenen, hopelijk komt dit in orde tegen ons carnavalsfeest.

 

Onze juf vertelde het verhaal van Anna in het circus en daarin zagen we dat een circus plaatsvindt in een tent. En die tent heeft meestal gekleurde strepen. Wij hebben dan een circustent gekleefd. Dit was niet zo gemakkelijk, hiervoor moesten we een patroon maken van 2 kleuren. Enkele kleuters maakten zelfs spontaan een patroon van 3 kleuren. Knap gedaan.

 

Ook deden we de Bumba stopdans: dit is dansen op de muziek en als de muziek stopt stilstaan. Dit was een grote hit en hebben we nog vaak herhaald.

 

Onze juf vertelde ook het boek van Tito de clown die zijn neus kwijtraakte. Tijdens zijn circusnummer geraakt Tito zijn neus kwijt en is daar natuurlijk heel verdrietig over. Hij gaat naar de neuzenwinkel in de stad voor een nieuwe neus, maar hij vindt niet de neus die hij wil, namelijk een rode ronde neus.

Maar dan tijdens zijn ballennummer is daar plots zijn neus terug.

Aan de hand van dit verhaal hebben we de neuzen van Tito gesorteerd op vorm: rond, vierkant of driehoekig.

Ook hebben we een foto van onszelf omgetoverd tot clown. Dat hebben we gedaan door gekleurde haren te stempelen. Een hoedje, een neus en een mond te kleuren en dit op onze foto te kleven en om het af te maken maakten we nog een grote strik.

We leerden nog een liedje over een clowntje met een rode neus, we maakten clown puzzels, speelden met de handpoppen en de vingerpopjes.

 

Dan werd Tito de clown een leeuwentemmer die een heel avontuur meemaakte met een leeuw. Maar dit bleek uiteindelijk allemaal maar een droom te zijn.

We maakten zelf ook een leeuw door de manen te schilderen. Dit deden we niet met een borstel maar met een vork. Daarop kleefden we het leeuwengezicht dat we gekleurd hadden en we hadden net echte leeuwen.

 

En dan was het zover: ons carnavalsfeest!

Alle kleuters waren mooi verkleed: clowns, dieren en een circusdirecteur.

Eerst was er een toneel van clown Tito  die een beetje verlegen was om zijn kunstjes te tonen, maar met een beetje hulp lukte het wel.

Daarna was er een echte verkiezing. Voor onze klas kregen Yana de olifant en Kobe het aapje een medaille, maar de jury vond al onze kleuters supermooi verkleed.

Dan gingen we met de kleuters terug naar de refter voor een kleine circusvoorstelling. Alle klassen brachten een nummertje.

De 3e kleuterklas had een mooi gedicht, de 2e kleuterklas bracht een dansje dat alsmaar sneller ging, de 1e kleuterklas zong een liedje en wij, de mini’s, deden onze Bumba stopdans.

 

Om de week af te sluiten deden onze juf en juf Nele nog een tik tak over het circus.

 

Tijdens dit thema was er ook nog een kleuter jarig:

HIEP HIEP HOERA VOOR CLARA!

 

Groetjes,

 

juf Els


Allemaal dozen (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week  zaten we bij de mini’s helemaal tussen de dozen.

We zijn de week begonnen met een verhaal over Thomas die bij de verjaardag van zijn broertje de dozen kreeg waarin de cadeautjes verpakt zaten. Eerst vond hij dit helemaal niet leuk, maar uiteindelijk had Thomas veel plezier met zijn dozen.

We merkten dat er veel dozen van karton zijn en dan hebben wij ook een doos van karton geplakt.

We speelden ook een spelletje met een doosje dat werd doorgegeven zolang de juf zong, en wie het doosje had als het liedje uit was mocht er een opdracht mee doen.

Zoals we konden zien, zijn sommige dozen rond. We kleefden zo’n ronde doos op een blad en mochten er met verf rond schilderen. Niet altijd even gemakkelijk.

We bekeken ook een filmpje van Uki die graag een schild wilde zoals een schildpad en daarvoor dan een doos gebruikte. We hebben dan allemaal eens schildpad gespeel met een doos.

In onze ontdekbak zaten doosjes en heel veel dopjes, zodat we naar hartenlust konden vullen en leegmaken.

Plots konden we niet gewoon de klas binnenwandelen. Er stond een hele grote doos in de weg. Hoe moesten we nu naar binnen? Gelukkig wisten onze kleuters dat we erdoor konden kruipen en dat hebben we dan ook allemaal maar gedaan.

Ook vertelde de juf een verhaal over Jules die een huis maakt van een grote doos. En dan hebben wij ook maar een huis gemaakt van een doos voor onze Jules in de klas. Dit deden we door met doosjes te stempelen op een grote doos.

En met dozen kan je ook torens bouwen en lange slangen maken zoals we in ons liedje leerden.

 

Groetjes,

 

juf Els


Licht en donker (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Naar aanleiding van de lampionnentocht werkten we bij de mini’s vorige week rond het thema licht en donker.

 

Deze week mochten we ook 5 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas:

Jacob, Cédric, Kobe, Sarah en Coralie

welkom bij de mini’s!

 

We begonnen de week met het verhaal: Het nachtlampje van Jules. We leerden een liedje over onze pyjama aandoen en een liedje over de maneschijn.

 

De juf had het rusthoekje donker gemaakt zodat wij daar met onze lampjes konden spelen.

En op de lichtbak mochten we met penselen de sterretjes zoek onder het zand

 

We hebben donker en licht geschilderd en daarna op de juiste plaats de zon en de maan gekleefd. Onze vriendjes wisten het allemaal heel goed.

 

En voor de lampionnentocht hebben we onze lampion verder afgewerkt. Over onze tekening gemaakt met stiften of met de verfspuitjes kwam olie zodat het lichtje mooi door onze lampion scheen.

Het was leuk om te zien al die mooie lampionnen op een heel gezellige lampionnentocht.

 

Groetjes,

 

juf Els


Ziek zijn (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week werkten we bij de mini’s rond het thema ziek zijn.

We begonnen met een verhaal waarin Jules zijn ziek vriendje bezoekt en zelf dokter wil spelen. Nadien gingen we eens kijken wat er zoal in een dokterstas zit en hebben we zelf ook een dokterstas gemaakt. En we leerden ook een leuk liedje: Hatsjoem.

 

Met de spuitjes uit de dokterstas hebben we ook iets gedaan. We mochten ze deze keer gebruiken om er verf mee te spuiten op een blad. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar we vonden het wel leuk om te doen.

 

En opeens had Jules allemaal rode vlekjes op zijn gezicht en lichaam. Nu moesten wij heel goed voor Jules zorgen.

Zelf hebben wij ook een Jules met rode vlekjes gemaakt. Eerst hebben we geschilderd met doktershandschoenen, en daarna met een wattenstaafje rode vlekjes gestempeld.

En om iedereen een beetje te foppen schilderde onze juf ook rode vlekjes op ons gezicht.

 

Om Jules goed te verzorgen had de juf watjes en zalf meegebracht om aan zijn rode vlekjes te doen.

Daarna mochten wij elkaar ook verzorgen. Op rustgevende muziek gingen we bij elkaar voorzichtig zalf op de wangen smeren. Wat deden wij dit goed.

Ook leerden we nog een versje over de rode vlekjes, die jeuken.

Op het einde van de week waren alle rode vlekjes bij Jules verdwenen, dankzij onze goede zorgen.

 

Onze juf vertelde nog een verhaal over Dikkie Dik, die pijn had en pleisters nodig had en we speelden ook nog een spel waarbij wij plakkers plakten op een prent van Jules. Maar we mochten die plakkers niet zomaar plakken. Eerst draaiden we aan het rad en we keken welk lichaamsdeel er werd aangeduid, en dan mochten wij op onze prent van Jules op de juiste plaats een plakker kleven.

 

Tijdens dit thema waren er ook nog 2 kleuters jarig:

Hiep hiep hoera voor Yana en Olivia!

 

Groetjes,

 

juf Els


Noord- en Zuidpool (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week bleven we bij de mini’s nog in de wintersfeer. We werkten rond het thema Noord- en Zuidpool.

Op maandag gingen we naar het toneel: ‘Sneeuw’. Het was een leuke voorstelling helemaal op maat van onze kleuters. We mochten mee op het podium zitten en ook af en toe meedoen.

Als begin van het thema vertelde de juf een verhaaltje over een matroos die op bezoek ging bij de Eskimo’s. Die Eskimo’s wonen in een huis van ijs: een iglo.

Aan de hand van de wereldbol leerden we dat de Eskimo’s op de Noordpool wonen samen met de ijsberen. De pinguïns wonen op de Zuidpool.

We kleurden Eskimo’s en stempelden met blokjes een iglo, zodat onze Eskimo’s een huis hebben.

 

Ook gingen we eens kijken wat er met water gebeurd als we dat in de diepvriezer zetten, en wat gebeurt er als we een potje water buiten zetten. En dan deden we nog iets speciaals. We deden verf in een ijsblokjesvorm, deden er stokjes in en zetten het in de diepvriezer.

 

De volgende morgen gingen we eens kijken wat er met het water en de verf gebeurd was. Alles was bevroren en in ijs veranderd. Met de verfijsblokjes hebben we een ijsbeer geschilderd. Dit was wel speciaal: verven met een ijsblokje.  Wij vinden dat koud, maar ijsberen hebben daar geen last van. IJsberen houden van de kou zoals wij geleerd hebben in ons liedje.

 

Van de Noordpool gingen we naar de Zuidpool. Daar wonen de pinguïns. Onze juf vertelde een verhaal over 2 pinguïns en we keken naar een filmpje over pinguïns. De kleuters vonden het heel leuk om die pinguïns bezig te zien. Daarna gingen we zelf een pinguïn knutselen, en deden we een pinguïndans.

 

Op vrijdag maakten we samen met de kleuters van juf Nele frozen yoghurt. De kleuters van juf Nele kunnen al heel flink voor ons zorgen.

Nadien speelden de juffen Tik Tak over de Noord- en de Zuidpool.

En in de namiddag was onze frozen yoghurt klaar en konden wij samen lekker smullen.

 

Groetjes,

 

juf Els


winter (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Vorige week leerden we bij de mini’s over de winter.

Op maandag mochten we 5 nieuwe vriendjes verwelkomen bij de mini’s:

 

Gloria, Robbe, Kobe, Arjen en Lewis

WELKOM BIJ DE MINI’S!

 

We maakten kennis, leerden de nieuwe kleuters de gewoonten van de klas en toonden hen het speelgoed van onze klas.

 

We zijn buiten gaan kijken naar de bomen die nu geen blaadjes meer hebben en ontdekten dat wij aan onze weerkalender ook zo’n winterboom hebben waar we ons weerkaartje nu aanhangen.

En we zagen dat we  door de koude wolkjes konden blazen in de lucht.

We leerden ook een versje over koude handen.

 

De juf vertelde een verhaal van uiltje die een sjaal kreeg van zijn mama, maar hij vond hem niet leuk. De sjaal kriebelde, was te lang en was oranje. Uiltje deed de sjaal kwijt en maakte dan met mama een nieuwe sjaal die niet kriebelde, net lang genoeg was en hij was blauw. De kleur die uiltje zelf gekozen had.

Daarna mochten we op een grote prent van Jules, zijn muts, sjaal en wanten inschilderen in onze lievelingskleur.

 

We keken een filmpje over Dikkie Dik en een vogelhuisje. Dit ging over vogels eten geven in de winter.

Wij hebben dan ook allemaal een vogeltje mogen kleuren en onze juf heeft die dan bij zo’n vogelhuisje aan het raam gehangen.

We leerden een liedje over een roodborstje en we deden de vogeltjesdans

Ook hebben wij zelf voederbollen voor de vogels gemaakt, die gaan we mee naar huis nemen zodat wij de vogels in onze tuin ook eten kunnen vinden in de winter.

 

Groetjes,

 

juf Els


Kerstmis (Kmini)

Hallo iedereen,

 

Voor de kerstvakantie werkten we bij de mini’s 2 weken rond het thema Kerstmis.

De eerste week hadden we het vooral over de kerstboom en zijn versieringen.

We versierden de kerstboom en onze klas om zo in de kerstsfeer te komen. We maakten ook een groepswerk: iedereen kreeg een groene driehoek die we mochten versieren en al die versierde driehoeken samen werden een grote kerstboom.

We staken samen met alle kleuters het 3de kaarsje op de adventskrans aan.

Ook vertelde de juf een verhaal over de kerstboom van Jules.

We leerden een liedje over een kerstboom, waarbij we een kleuter versierden als een kerstboom.

We stempelden een kerstboom en rangschikten kerstballen van groot naar klein.

En we leerden het versje voor onze nieuwjaarsbrief.

De tweede week hadden we het dan vooral over de kerststal en het kerstverhaal.

We hebben zelf ook een kerststal geknutseld. Hiervoor moesten we schilderen, een ster uitprikken, kleuren en kleven met watten. En als al die dingen samen gebracht werden hadden we een kerststal.

De juf vertelde het verhaal van het kindje in de stal.

En we oefenden elke dag onze nieuwjaarsbrief.

De laatste dag voor de kerstvakantie vierden we met alle kleuters samen feest.

De juf vertelde het laatste deel van ons adventsverhaal: Het lelijke schaapje. Gelukkig eindigde het wel mooi.

En we mochten feesten met hapjes en drank. Het was supergezellig.

En omdat we het verdiend hadden met de fluo-actie, hebben we nog een mooie film over een sneeuwman gekeken.

Tijdens ons kerstfeest werden ook de 11 kleuters die na de kerstvakantie overstappen naar juf Rita in de belangstelling gezet. Ze kregen een appelkroon, een gouden doosje, een applaus en er werd voor hen gezongen.

            Hector, Juliette, Alec, Oona, Iris, Lewis,             Ferre, Jana,  Sid, Fien en lux

Veel plezier bij juf Rita!

 

 

De beste wensen voor een super                               2017!

 

Groetjes,

 

juf Els


Fluo (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 3 dagen werkten we bij de mini’s rond het thema fluo.

Eerst hebben we samen met de kleuters van juf Rita en juf Nele ondervonden dat je met fluo aan toch wel beter zichtbaar bent in het donker.

We hebben een fietser zichtbaar gemaakt in het donker, door met geel waskrijt te kleuren en er met blauwe verf over te gaan.

We leerden een versje over fluo, we zongen ons fluolied en hebben Jules voorzien van een fluovestje, door te schilderen met gele of oranje fluoverf en te plakken met aluminiumfolie.

We bekeken ook nog een praatplaat over zichtbaar zijn in het donker, waarop de auto’s en de fietsers hun lichten aanhadden en de voetgangers en fietsers een fluovestje aanhadden.

En op vrijdag zijn we samen met de kleuters van juf Rita en juf Nele op fluowandeling gegaan. Onderweg hebben we nog eens geoefend op oversteken op het zebrapad. We hebben ook gezien dat als de rode lichten branden bij de spoorweg en de slagbomen naar beneden gaan, iedereen moet stoppen en wachten tot de trein voorbij is.

Onze kleuters zijn nu helemaal overtuigd van het belang van het dragen van een fluovestje.

 

Fluo-groetjes,

 

juf Els


Sinterklaas en Zwarte Piet (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije weken stond alles bij de mini’s in het teken van de Sint. De klas was versierd, er waren boekjes over de Sint, we speelden spelletjes,  we hebben veel liedjes gezongen, we konden met pakjes in de schoorsteen gooien en we konden ons verkleden in Sint of Zwarte Piet.

 

De juf vertelde een verhaal van Jules die een nieuwe mijter maakt voor de Sint en wij vonden dit wel een goed idee.

Wij hebben dan ook zelf een mijter geschilderd en er een geel kruis op gekleefd.

 

Ook hebben we een Zwarte Piet gemaakt. Eerst hebben we zijn gezicht zwart gemaakt met houtskool. Dit was iets leuks, we werden zelf een beetje Zwarte Piet want de houtskool kwam niet alleen op ons blad, maar ook op onze handen en gezichten. Daarna hebben we zijn muts nog versierd met stukjes papier en een pluim.

 

Ondertussen was ook de advent begonnen en staken we samen met alle kleuters en de juffen het eerste kaarsje op de adventskrans aan en luisterden we naar het eerste deel van het verhaal over het lelijke schaapje.

 

We leerden ook over gevoelens met prenten van Zwarte Pieten die allerlei dingen meemaakten.

We zagen ook een prent van kindjes bij de Sint. Er waren blije, verdrietige en bange kindjes. Zo konden we ook vertellen over bang zijn voor de Sint en Zwarte Piet.

 

Op maandag 5 december staken we het tweede kaarsje van de adventskrans aan, speelden onze juf en juf Nele Tik Tak en mochten we dan eindelijk onze schoen zetten. SPANNEND!

De volgende morgen vonden we in onze klas chocolade ventjes, koekjes en cadeautjes.

 

DANK U SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET!

 

En dan op dinsdag 6 december was het dan zover. Onze aftelkalender was vol en dus kwamen de Sint en Zwarte Piet op bezoek.

Samen met alle kinderen en de juffen en meesters vierden we feest in de turnzaal. We hebben liedjes gezongen en samen met de kleuters van juf Rita de pietendans gedanst. Daarna heeft bijna iedereen de Sint een handje gegeven en wie dat toch niet durfde, heeft eens naar de Sint gezwaaid. Knap hoor!

 

Tijdens dit thema en samen met de Sint nog wel was Lewis jarig.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR LEWIS!

 

Groetjes,

 

juf Els


Mijn zintuigen (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s  rond onze zintuigen.

 

Op maandag mochten we 2 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas. Nant en Eleonore.

WELKOM BIJ DE MINI’S!

 

We maakten kennis, leerden de nieuwe kleuters de gewoonten van de klas en toonden hen het speelgoed van onze klas.

 

Ook vierden we nog de verjaardag van Alec.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR ALEC!

 

Dan zijn we begonnen met het begrip ‘zintuig’.  Wat zijn onze zintuigen en wat kunnen we ermee doen? We mochten met plasticine op een gezicht de zintuigen boetseren. Ook leerden we nog een liedje over onze zintuigen.

 

Daarna werkten we rond voelen. Voelen met onze handen en voelen met onze voeten.

Onze juf vertelde het verhaal: ‘Ik voel een voet’.  De dieren horen in het donker iets en gaan zoeken wat het is. Ze voelen allemaal iets anders en hadden er allemaal zo hun eigen idee over. Uiteindelijk bleek het een olifant te zijn. We hadden 2 versies van het boek. Het gewone prentenboek en een voelboek voor slechtzienden en blinden. We hebben dan ook eens allemaal kunnen voelen aan het brailleschrift. Dit vonden we wel raar.

Ook hebben we een voetenvoelpad afgelegd. Er waren allemaal tegels met verschillende texturen en wij mochten er op stappen met onze blote voeten. Daarbij kwamen de begrippen hard, zacht, glad, ruw, warm en koud aan bod.

We hebben nog een voelspelletje gespeeld. Eerst gooien met de dobbelsteen, voelen en dan zonder te piepen  een schijfje zoeken in de zak met dezelfde structuur.  Dit was niet altijd gemakkelijk.

 

Na het voelen gingen we kijken. Daarvoor gebruiken we natuurlijk onze ogen.

We hebben elkaars ogen eens goed bekeken en een spel gespeeld waarbij we elkaars ogen moesten herkennen. Wat konden wij dat goed.

En met blinddoeken aan hebben we kunnen ervaren hoe het is om niet te kunnen kijken.  Zo hebben we geblinddoekt mogen tekenen. Niet gemakkelijk hoor.

 

Tijdens de tweede week kwamen dan de andere zintuigen aan bod.

Eerst gingen we horen met onze oren. We luisterden naar geluiden en mochten raden welk geluid we hoorden.  Daarna gingen we zoeken waar een geluid vandaan kwam.

 

Dan kwam het proeven aan de beurt.  Met een blinddoek aan mochten we dingen proeven en raden wat het was. Dit hebben wij super gedaan.

 

En als laatste was het dan de beurt aan onze neus waarmee we kunnen ruiken. Onze juf had daarvoor weer wat spullen meegebracht waaraan wij konden ruiken en dan raden wat het was. Ook hebben we nog een geurschilderij gemaakt.

 

Gedurende deze hele week hebben we ook hard gewerkt aan onze wenskaarten.

 

Deze week vierden we ook de verjaardag van Jana.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR JANA!

 

Groetjes,

 

Juf Els


Herfst (Kmini)

Hallo iedereen,

 

De voorbije 2 weken werkten we bij de mini’s rond het thema ‘Herfst’.

De eerste week werkten we vooral rond de bomen, blaadjes en de herfstvruchten.

We zijn begonnen met een herfstwandeling samen met de kleuters van juf Rita. We gingen op zoek naar blaadjes, eikels, kastanjes, enz. voor onze herfstbak in de klas.

Al stempelend met wattenstaafjes toverden we een kale boom om in een mooie herfstboom. Het werden echte kunstwerkjes.

Op woensdag gingen er aantal kleuters naar juf Rita. Zij speelden en knutselden  ook in het thema herfst.

We leerden een liedje en dansje over vallende blaadjes en gingen zelf herfstblaadjes maken door zijdepapier te scheuren en op zelfklevende folie te plakken.

De juf vertelde ook een verhaaltje over Olivier. Een beertje dat een mooi geel blaadje volgt en zo verdwaalt in het bos. Gelukkig vindt hij door naar mama en papa te brullen de weg weer terug.

Tijdens deze week vierden we ook de verjaardag van Fien.

 

HIEP HIEP HOERA VOOR FIEN!

 

De tweede week ging vooral over herfstdieren.

De juf vertelde een verhaal over 3 kleine uiltjes, waarna wij zelf een uiltje geknutseld hebben van een bordje. Eerst mochten we watten kleven en daarna de andere kant schilderen. Als alles droog was konden we samen met de juf onze uil vouwen en voorzien van ogen en een bek.

We hebben ook nog egels gerangschikt van klein naar groot.

Op donderdag kregen we bezoek in onze klas van 2 spinnen. Gelukkig zaten ze in een bakje en konden wij ze eens goed bekijken. Eén van de spinnen had ook al een spinnenweb gemaakt. Wij hebben dan een liedje geleerd over de spin die een web maakt. Ook hebben we nog spinnenwebben gemaakt door te knikkerverven met kastanjes, en met onze vinger hebben we daar een spin in gestempeld. De juf vertelde ook nog een verhaaltje over Jonnie. Dit is een lieve spin, maar niemand weet dit, alleen wij.

Op vrijdag was het herfstfeest. Eerst vierden we de jarigen van de maand en werd fluo-actie voorgesteld. Daarna speelden onze juf en juf Nele TikTak voor alle kleuters.

Dan was het tijd voor ons herfstspel. De kabouterkoning was ziek en wij moesten hem helpen. Door het doen van opdrachtjes konden we blaadjes voor de levensboom verdienen en zo lukte het ons om de kabouterkoning te genezen.

Groetjes,

 

Juf Els


Ik ben al groot! (Kmini)

Hallo allemaal,

Vorige week werkten we bij de mini’s  rond het thema: ‘Ik ben al groot’.

Natuurlijk moesten we dan iedereen eens meten. Wie is de grootste, wie de kleinste?

 

We gingen ook eens kijken hoe wij er uitzien. We hebben allemaal een hoofd, een buik, armen en benen, …  en toch zien wij er verschillend uit.

Onze juf had ook tekeningen bij van Jules in zijn blootje en ze knipte die gewoon in stukken. Wij moesten ze daarna terug in elkaar puzzelen.

Het liedje van hoofd, schouders, knie en teen was ook een hit in de klas. En om tot rust te komen hebben we elkaar eens gemasseerd.

 

Jules had deze week ook last van zijn neus. Altijd maar snottebellen. Daarom hebben we samen met Jules geleerd hoe we onze neus moeten snuiten.

We hebben een prent van Jules gekleurd en hem een zakdoek gegeven.

 

We leerden deze week ook  hoe we goede vrienden kunnen zijn.  Aan de hand van praatplaten konden we samen zien en vertellen hoe het moet en hoe we een goed gedaan duim kunnen krijgen.

De juf had de prenten ook in het klein met een kader errond. Die kader mochten wij dan versieren met groene driehoekjes en vierkantjes.

 

En samen met Jules hebben we ook nog geleerd hoe we onze jas moeten aandoen. Want ondersteboven en achterstevoren zoals Jules deed moet het zeker niet.

We hebben goed geoefend, en nu kunnen we het allemaal!

 

Groetjes,

Juf Els


Vissen (Kmini)

Hallo iedereen,

Deze week hebben we nog verder gewerkt over dieren maar dan specifiek over vissen.

Op maandag zijn we samen met de kleuters van juf Rita naar een toneel  geweest:

Visjes in de neus

Gedurende de week kregen we vissen op bezoek: de 2 goudvissen van Mathieu uit de 2e kleuterklas en 3 visjes uit het aquarium van de papa van Olivia. Bedankt dat jullie vissen op bezoek mochten komen in onze klas.

De juf vertelde ook een verhaal over een klein wit visje dat zijn mama kwijt was. Het kwam langs allerlei zeedieren, maar die hadden niet de juiste kleur, want zijn mama had alle kleuren van de regenboog.  De juf had ook de figuurtjes uit het verhaal bij zodat we het verhaal zelf nog eens konden navertellen.

We hebben stroken papier met de kleuren van de regenboog geknipt. Die stukjes hebben we dan op de juiste plaats in een vis geplakt.  We hadden nog wel wat stukjes papier over en daar hebben we dan een klein visje van gemaakt.

Ook hebben we een telspel gedaan. Eerst mochten we met de dobbelsteen gooien en tellen hoeveel stippen er bovenaan stonden    ( 1, 2 of 3). En dan moesten we net zoveel  visjes kleven in onze vissenkom.

Tellen hebben we ook nog gedaan in ons liedje van de 3 visjes die naar zee wilden.

En op het einde van deze week was er ook nog een kleuter jarig:

 

HIEP HIEP HOERA VOOR SID!

 

Groetjes,

Juf Els


Mijn dier (Kmini)

Hallo iedereen,

Naar aanleiding van de Werelddierendag op 4 oktober werkten we vorige week rond het thema : Mijn dier.

We zijn gestart met het vertellen van het  verhaal:  Hanna en Witje.                      

Jules  vindt plots een konijn en zijn tuin en wil er voor zorgen, maar dan komt het baasje van het konijn en moet Jules het konijn afgeven. Maar hij mag natuurlijk altijd op bezoek komen.

 

Dan hebben we een konijntje  gestempeld en omdat konijntjes graag in een bedje van stro liggen, hebben we ons konijntje dat natuurlijk ook gegeven.

 

Onze kleuters mochten ook vertellen of ze thuis een dier hebben en onze Jules heeft dan ook over zijn hond verteld.

We hebben een wiskundig spelletje gespeeld met Jules en zijn hond. We moesten de hond van Jules op de juiste plaats zetten.         

Voor, achter, naast Jules of tussen 2 andere kleuters.

 

Ook hebben we een speciale hond gemaakt. Eentje die je kort en lang kan maken. Het hoofd en het achterlijf hebben we geschilderd en de buik hebben we samen met de juf gemaakt. Hiervoor maakten we een muizentrapje door middel van het vouwen van papier.

 

We hebben ook nog een liedje van Jules geleerd waarin Jules vertelt welk dier hij graag wil hebben. Geen hond, geen poes, zelfs geen papegaai  maar wel een KROKODIL.

 

Tijdens deze week was er ook nog een kleuter jarig:

 

           HIEP HIEP HOERA VOOR HECTOR!

 

Groetjes,

 

Juf Els


Mmm, lekker fruit (Kmini)

Hallo iedereen,

Vorige week werkten we in onze klas rond het thema fruit.

De juf had appels, peren, bananen en druiven meegebracht en wij mochten er natuurlijk eens van proeven.

Op dinsdag zijn we eens gaan kijken in het tuintje van het  1ste en het 2de leerjaar want daar staat een appelboom.  We hebben die boom eens goed bekeken en appels geplukt.

Met die appels hebben we samen met de kleuters van juf Rita op woensdag appelmoes gemaakt.

De juffen schilden de appels en sneden ze in partjes en wij mochten ze nog verder in stukjes snijden.

Alles ging in een pot en de juffen maakten er appelmoes van.

 Na de speeltijd was de appelmoes klaar en mochten wij er allemaal van proeven. Iedereen heeft flink geproefd en vond het lekker!

We hebben deze week ook mogen experimenteren met scheerschuim en verf. Wat een raar gevoel aan onze vingers.  Onze juf maakte daar dan een afdruk van op papier.

Ook hebben we met verschillende soorten papier in groen en rood (de kleuren van de appels uit de tuin) een appel mogen bekleven.

We leerden nog een versje over verschillende kleuren appels  en een liedje over appels, peren en bananen.

 

Tijdens deze week waren er 2 kindjes jarig:

 

  HIEP HIEP HOERA VOOR OONA EN IRIS!

 

Ook werd er nog een baby’tje geboren:

 

LEWIS WERD GROTE BROER VAN BABY MONA

PROFICIAT!

  

Groetjes,

 

Juf Els


Verkeer (Kmini)

Hallo iedereen,

De voorbije week werkten we bij de mini’s rond het thema verkeer naar aanleiding van de ‘strapdag’. We zijn begonnen met het boek: Wie rijdt? Dit is een leuk prentenboek over voertuigen waarbij de kleuters konden raden welk dier met welk voertuig rijdt. De kleuters vonden het geweldig!

De kleuters hadden ook zelf speelgoedvoertuigen bij. Ze konden daarmee samen spelen en leerden zo hun speelgoed delen.

Met autootjes door de verf rijden,  fietsen wielen geven, leren oversteken aan de hand van een liedje, auto’s in de juiste garage parkeren ,  auto’s de juiste kleur van wielen geven. We hebben weer veel gedaan deze week.

Omdat het in het begin van de week nog zo’n warm weer was hebben we op woensdag samen met de kleuters van juf Rita met waterballonnen gespeeld. Het leukst vonden de kleuters de ballonnen met een gaatje in. Zo konden ze elkaar en de juf nat maken.

En op vrijdag was het ‘strapdag’ en mocht iedereen  een fiets of step meebrengen. Samen met de kleuters van juf Rita hebben we op de grote speelplaats gefietst. We waren echte fietskampioenen!

Groetjes,

Juf Els


Naar school, vriendjes (Kmini)

Hallo iedereen,                                                    

Welkom op de blog van de mini’s.

Ook dit jaar kan je hier lezen over het reilen en zeilen in de klas. Bekijk ook zeker de foto’s op de site.

De eerste week van het schooljaar is er al veel gebeurd. We hebben kennis gemaakt met elkaar, met de juf  en natuurlijk ook met Jules.

We hebben alle hoeken van onze klas verkend. We leerden al samen spelen, speelgoed delen en ook opruimen.

Het ochtendritueel werd aangebracht en we kozen een kindje van de dag uit de ‘gouden doos’.

We leerden ook onze foto’s gebruiken om te kiezen waar we gaan spelen.

Jules speelt heel graag kiekeboe en wij maakten een Jules waarmee we thuis ook kiekeboe kunnen spelen.

Ook hebben we al veel gefeest. We vierden de verjaardag van Ferre, Lux en Juliette. Zij waren jarig in augustus maar vierden het nu in de klas.

 

Hiep, hiep, hoera voor Ferre,

Lux en Juliette!

 

Groetjes,

Juf Els