Rozenregen

Basisschool in Mortsel

Blog

actie fluovestje en helm

Tijdens de voorbije donkere maanden hebben wij deelgenomen aan de fluo actie van 10/10. Omdat wij het als school belangrijk vinden dat onze kinderen veilig naar school komen.

Daarom willen wij alle kinderen met een volle spaarkaart nog eens een keertje feliciteren. We hopen volgend jaar nog veel meer fluo te zien!

Het schoolteam

laden...


nieuws van de sportdienst Mortsel

Beste ouders

 

Onlangs namen de kinderen deel aan de FORT4loop.

Op onze website kan u op de fotopagina wat sfeerbeelden bekijken.
De sportfunctionaris van de stad Mortsel bezorgde ons het volgend bericht dat we graag met u delen:


Beste,
Ondertussen  hebben we de groepsfoto’s van de 1ste FORT4loop op onze facebookpagina gezet.  Het filmpje van karrewiet en ATV kan je hier ook terugvinden.
https://www.facebook.com/sportmortsel

Wij vonden het een geslaagde eerste editie (ook al was het verschrikkelijk slecht weer) en wensen jullie van harte te bedanken voor jullie talrijke opkomst.

 

Met sportieve groeten

An Jespers
sportfunctionaris, diensthoofd sport Mortsel - Liersesteenweg 15 - 2640 Mortsel


Blij dat je op tijd bent!

Kinderen die te laat op school komen, missen de start, vaak het welkomstmoment in de klas. Systematische laatkomers bouwen een achterstand op die ze moeilijk nog goedmaken. Bovendien vormen laatkomers een van de grootste ergernissen van de leraren. Scholen ervaren vooral problemen bij kleuters. Sommige ouders zien de kleuterklas nog vaak als louter ‘opvang’ en ‘bezigheidstherapie’. Kleuters die vaak te laat op school komen, lopen ook het risico om dat gedrag later in de lagere school en het secundair door te trekken.

bron Klasse voor leerkrachten, september 2014

 

Klasse voor Ouders ontwikkelde ook een filmpje met tips voor ouders om op tijd te komen, een aankleedrooster (pdf) en structuurkaartjes (pdf) om het ochtendritueel thuis vlot te trekken

laden...


onze school supportert voor de Rode Duivels

Winnen of verliezen…
Liefst  winnen natuurlijk.
Op de Rozenregenschool zijn wij in ieder geval al gewonnen. Met een school vol supporters van de Rode Duivels kon de sfeer niet meer stuk.
foto’s van deze dag

laden...


verteldozen in de kleuterschool

 

 

Wat is een verteltas? 

Een verteltas is tas/koffer met daarin een mooi prentenboek.
Een thema uit het boek wordt volledig uitgewerkt met behulp van o.a. een informatief boek, een cd, attributen, handpoppen en spelletjes, ...
 

De inhoud van de verteltas brengt een verhaal voor kinderen tot leven. Het helpt kinderen spelenderwijs, om ideeën, gevoelens en verhoudingen te verkennen, en om mondelinge, organisatorische en sociale vaardigheden te ontwikkelen.  

In de tas is ondersteunend materiaal aanwezig om woordenschat te vergroten en taal, geletterdheid, rekenvaardigheden en wereldoriëntatie te bevorderen.
Met de verteltas beleven kinderen op verschillende manieren het verhaal door de gebeurtenissen uit het verhaal te verbinden met de geschreven tekst. De kleuters ervaren dat een boek heel bijzonder is. Dat ze respectvol met een boek om moeten gaan.

Verteldozen in onze school

Er werden bijscholingen gevolgd door de zorgleerkracht, Els Couderé. Hierna ontstond het idee om verteldozen in plaats van verteltassen te maken. Els Couderé zette haar schouders onder het project. We hadden het geluk om van de provincie Antwerpen subsidies te krijgen voor ons project, waardoor er veel waardevol materiaal kon aangekocht worden.

De verteldozen hebben tot doel de taalvaardigheid, de interesse voor een boek en alles wat daarbij hoort te bevorderen bij de kleuters. In onze school worden ze voorlopig enkel in de klassen gebruikt. Elke doos bevat leeftijdsgebonden materiaal voor elke klas. Het is wel mogelijk dat na verloop van tijd ook materiaal mee naar huis kan worden gegeven.

We maakten met het kleuterteam 5 vertelkoffers die door de kleuterleidsters in de klas gebruikt worden om zo bepaalde boeken en thema’s aan de hand van deze koffers een extra dimensie te geven, alsook  om de taalontwikkeling te bevorderen.

De koffers bevatten buiten boeken en taal ook veel spelmateriaal dat , WO, muzische ontwikkeling, verstandelijke ontwikkeling, zelfredzaamheid alsook welbevinden en sociale vaardigheden…… bevordert. Kortom ze bevatten materiaal op  alle mogelijke ontwikkelingsdomeinen en zijn dus een prima aanvulling en een extra hulp voor de algemene ontwikkeling van de kleuters. 

 

 

 

laden...


bericht aan alle ouders met een hond

 

Beste ouders,

 

Op de ouderraad van 23 oktober 2012 werd er gesproken over kinderen die bang zijn van de honden op het paadje naar de poort.

Daarom wordt er aan alle ouders gevraagd om niet (meer) met de hond op de oprit, aan de schoolpoort  en uiteraard niet op de speelplaatsen te komen.

Alvast bedankt voor uw begrip.


wasadvies bij de nieuwe turnshirts

De nieuwe turnshirts zijn te verkrijgen bij de directie.

Denk er aan om de naam van uw kind in het turnshirt te schrijven.

 

Belangrijk bericht voor de 1ste wasbeurt:

De turnshirts moeten de eerste keer KOUD gewassen worden.

laden...