Inschrijvingen

Is uw zoon/dochter geboren in 2020? 

Eerst aanmelden, dan inschrijven

Wie en wanneer? 

  • Kinderen geboren in 2020 en alle andere kinderen die volgend schooljaar naar een andere school in Mortsel willen gaan. 

Aanmelden: van maandag 7 maart 2022 om 09.00 uur tot zondag 25 maart 2022 om 12.00 uur

Inschrijven: van maandag 2 mei 2022 tot en met vrijdag 25 mei 2022 op afspraak in de school. 

  • Kinderen die broer of zus zijn van een kind dat al op de school is ingeschreven, kinderen van schoolpersoneel hebben voorrang en melden vroeger aan. 

Aanmelden: van maandag 10 januari 2022 om 09.00 uur tot vrijdag 28 januari 2022 om 12.00 uur 

Inschrijven: van maandag 14 februari 2022 tot en met 11 maart 2022 op afspraak in de school.

Hoe? 

Stap 1: Aanmelden 

Je meldt je aan via www.mortsel.be/aanmelden. Je hebt hiervoor een computer nodig met internet. We raden je aan om minstens 3 scholen van voorkeur op te geven. Zet de scholen hierbij in volgorde van jouw voorkeur. Plaats 1 = grootste voorkeur, plaats 3 = laagste voorkeur. 

Wanneer er te veel ouders kiezen voor eenzelfde school, zal de software plaatsen toewijzen op basis van de voorkeur en afstand. De afstand is hierbij de wandelafstand van het officieel adres van het kind tot aan de school. 

Bij de aanmelding van je kind, speelt het tijdstip geen rol, zolang het maar binnen de aangeduide periode gebeurt. Je kan dus rustig je tijd nemen. 

Om aan te melden heb je het rijksregisternummer van je kind nodig. Dit vind je op de Kids-ID van je kind of op een klevertje van de mutualiteit. 

Stap 2: toewijzing voor kinderen geboren in 2020 en kinderen die volgend jaar naar een andere school willen gaan

Voor de start van de inschrijvingsperiode zal je via de post en via e-mail een bericht van toewijzing (je ticket voor inschrijving) en/of een bericht van rangschikking op de wachtlijst ontvangen. Dit bericht kan je ontvangen vanaf 21 april 2022.

Stap 3: Inschrijving in de school 

Met een ‘ticket voor inschrijving’ ga je tijdens de inschrijvingsperiode naar de toegewezen school. Als je je kind niet inschrijft tijdens de inschrijvingsperiode, dan vervalt je ticket. 

Wat als je een bericht van een rangschikking op de wachtlijst kreeg? Je plaats op de wachtlijst is automatisch gereserveerd, je hoeft niets te doen. Je wordt door de school gecontacteerd als er een plaats vrijkomt. Dit gebeurt in volgorde van de plaats op de wachtlijst. 

Stap 4: vrije inschrijvingsperiode vanaf woensdag 1 juni 2022

Tijdens deze periode is inschrijven op de school toegelaten zonder ticket. 

Nog vragen of hulp nodig? 

De school wil zeker helpen bij het aanmelden. Of contacteer het stadsonthaal voor hulp bij het aanmelden en alle andere vragen, via onthaal@mortsel.be of 03 444 17 17.

Met vriendelijke groeten, 

Annemieke Fuchs

St. Reinhildisstraat 15b, 2640 Mortsel     tel 03 449 56 39

   rozenregen.info@ankerwijs.be

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Volgend bericht